Помилково виявлена "морська змія" на пляжі Данії виявилась гігантським пенісом кита

Чоловіки з Данії вважали, що знайшли мертву морську змію, однак правда виявилась зовсім іншою.

На данському острові Борнхольм, розташованому в Балтійському морі, прибиральники пляжу знайшли незвичайний об'єкт, який спершу прийняли за морську змію. Однак знахідка виявилася ще дивнішою – це був пеніс кита, який мав довжину близько півтора метра.

Данці Мортен Гебхардт та Кеннет Нільсен під час прибирання пляжу у селі Сногебек на південному сході острова Борнхольм знайшли щось довге і спочатку подумали, що це морська змія. Однак згодом виявилось, що цей 1,5-метровий орган належав кашалоту, якого викинуло на південь острова ще в липні.

За словами Нільсена, вони привезли шматок плоті з "досить жахливим запахом" в найближчий науковий центр. Після проведення додаткових аналізів дослідники підтвердили що це був пеніс кита. Його заморозили для подальших наукових досліджень.

"Це дуже незвично і означає, що кит, якого ми знайшли на влітку точно був самцем. Інакше це означало б, що кілька китів загинуло в Балтійському морі, що малоймовірно", - говорить Кеннет Нільсен із дослідницького центру NaturBornholm.

Незвичні знахідки в Балтійському морі трапляються рідко, але, за словами фахівців, гігантські кити іноді запливають до цих вод. Подібні випадки спостерігалися в Данії минулого року.

Кашалот - це вусатий кит, який може досягати 19 метрів у довжину та важити понад 35 тонн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Норвегії знайшли мертвим російського кита-шпигуна Гвалдімір. Він отримав ім'я на честь російського диктатора Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали про те, що вчені знайшли найважчий вид тварин в історії Землі.