Головна Новини Суспільство неймовірно По всій Європі помічено незвичайне атмосферне явище
commentss НОВИНИ Всі новини

По всій Європі помічено незвичайне атмосферне явище

Незвичайне небесне явище: сріблясті хмари здивували Європу

26 червня 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

Жителі Європи стали свідками незвичайного явища – по всьому континенту з'явилися сріблясті хмари. Ці хмари, відомі також як "електричні блакитні хмари", спостерігали у Данії, Австрії, Німеччині, Нідерландах, Англії, Польщі, Словаччині та Бельгії. Зазвичай, такі хмари рідко формуються в періоди сильної сонячної активності, як у 2024 році, тому що сонце нагріває верхні шари атмосфери та руйнує молекули води, необхідні для їх створення.

По всій Європі помічено незвичайне атмосферне явище

По всій Європі помічено незвичайне атмосферне явище

Ці хмари утворюються на висоті близько 80 кілометрів над землею, набагато вищі за більшість інших хмар. Вони найкраще видно після заходу сонця на заході або перед його сходом сходу і створюють ефект блідо-блакитного світла в небі.

Вчені припускають, що незвичайна поява сріблястих хмар може бути пов'язана з виверженням підводного вулкана в Тонзі, яке викинуло велику кількість водяної пари в атмосферу. Це могло сприяти формуванню хмар навіть за несприятливих умов.

Перші повідомлення про них надійшли 18 червня з Литви, після чого помітили хмари і в інших країнах. Це явище не лише привернуло увагу вчених, а й викликало інтерес у місцевих жителів, які отримали можливість побачити таке гарне та рідкісне натуральне шоу.

Дослідження цих загадкових хмар триває, і кожне нове спостереження допомагає вченим краще зрозуміти динаміку нашої атмосфери і можливі зміни в оточуючому нас середовищі. 

Нагадаємо, що туристи зафіксували на відео красивий "вогняний водоспад", створений сонцем, що заходить, освітлює водоспад "Кінський хвіст" у Національному парку Йосеміті, штат Каліфорнія. На відео видно, як сама природа створює чарівну картинку, як промені сонця проникають крізь потоки води, що падають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини