Головна Новини Суспільство неймовірно Пістолети Наполеона продано з аукціону: скільки заплатили за реліквію
commentss НОВИНИ Всі новини

Пістолети Наполеона продано з аукціону: скільки заплатили за реліквію

Два пістолети з колекції першого імператора Франції Наполеона Бонапарта продали на аукціоні за 1,69 млн

9 липня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

На недавньому аукціоні у Франції було продано два пістолети, що належали знаменитому Наполеону Бонапарту. За ці рідкісні артефакти заплатили 1,69 мільйонів євро, що перевищило всі очікування експертів.

Пістолети Наполеона продано з аукціону: скільки заплатили за реліквію

Пістолети Наполеона продані на аукціоні за €1,7 млн

Ці пістолети, інкрустовані золотом та сріблом, створені паризьким майстром Луї-Мареном Госсе. Вони стали свідками важких часів для Наполеона: саме ці пістолети він збирався використати для самогубства 1814 року після своєї поразки та зречення влади. Однак його плани зірвав вірний зброєносець, який прибрав порох зі зброї, і Наполеон залишився живим. Пізніше він повернувся до влади, але в результаті остаточно був переможений при Ватерлоо.

Ці пістолети на аукціоні викликали великий інтерес не лише через свою історію, а й через те, що вони тепер визнані національним надбанням Франції. Це означає, що вони можуть бути вивезені межі країни, крім тимчасово. Французький уряд має право викупити їх у нового власника протягом наступних 30 місяців.

На аукціоні також продали оригінальну коробку для пістолетів, пороховий ріжок та інші аксесуари. Подія наголошує, наскільки високо цінуються особисті речі історичних особистостей серед колекціонерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — У Шотландії аукціонний будинок Lyon and Turnbull оголосив про продаж першого видання книги Джоан Роулінг "Гаррі Поттер та філософський камінь" за астрономічну суму 45 тисяч фунтів стерлінгів. Ціна лоту схожа на вартість житла у столиці України, Києві.

Нагадаємо, що в лондонському аукціонному будинку Christie's незабаром відбудеться подія, яка вже привернула увагу колекціонерів та істориків. Планується, що на продаж буде виставлено "Кодекс Кросбі-Шоїна" — артефакт, датований III-IV століттями нашої ери,



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини