Головна Новини Суспільство неймовірно Перше видання "Франкенштейна" пішло з молотка за нечувану суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Перше видання "Франкенштейна" пішло з молотка за нечувану суму

Рідкісний "Франкенштейн" 1818 року продано за рекордні $843 750 на аукціоні в Далласі

3 липня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

На аукціоні в Далласі пройшов знаменний продаж: рідкісне видання роману "Франкенштейн, або Сучасний Прометей" Мері Шеллі 1818 було продано за 843 750 доларів. Цей екземпляр став однією з головних перлин аукціону Heritage Auctions.

Перше видання "Франкенштейна" пішло з молотка за нечувану суму

Перше видання "Франкенштейна" продали на аукціоні

Як повідомив міжнародний директор Heritage Френсіс Вальгрен, початкова ставка на "Франкенштейна" становила 300 тисяч доларів, але під час торгів ціна швидко злетіла до неба.

Перше видання ”Франкенштейна” пішло з молотка за нечувану суму - фото 2

Примірник, придбаний Штруцем в 1975 році, довгі роки залишався в приватних руках і був одним із трьох, що збереглися до наших днів. Інші два зберігаються в колекціях Пфорцгеймера та Берга Нью-Йоркської бібліотеки. Інтерес до цього екземпляра був очікувано високим, адже "Франкенштейн" Шеллі вважається одним із найбільших літературних творів, які значною мірою визначили жанр наукової фантастики та готичного роману.

"Цей аукціон зробив Heritage головним місцем продажу рідкісних книг та рукописів", — заявив міжнародний директор аукціонного будинку Френсіс Вальгрен.

На тому ж аукціоні було продано й інші знамениті лоти, включаючи перше видання "Великого Гетсбі" Ф. Скотта Фіцджеральда за 425 тисяч доларів та рідкісне видання "Хоббіта" Толкіна, що пішло за 300 тисяч доларів. Син Штруца, Колін, висловив гордість за інтерес колекціонерів до спадщини його батька та наголосив на значущості цих книг у літературному світі.

Раніше "Коментарі" писали, що аукціонний будинок Sotheby's у Нью-Йорку представив колекцію годинника відомого голлівудського актора Сільвестра Сталлоне за астрономічну суму в 6,7 мільйона доларів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини