Головна Новини Суспільство неймовірно Перо вимерлого птаха встановило новий світовий рекорд на аукціоні у Новій Зеландії
commentss НОВИНИ Всі новини

Перо вимерлого птаха встановило новий світовий рекорд на аукціоні у Новій Зеландії

Перо птиці гуйя продано за більш ніж 28 тисяч доларів на аукціоні

23 травня 2024, 20:00
Поділіться публікацією:








Аукціонний будинок Webb's у Новій Зеландії продав перо вимерлої птиці гуйя за рекордні 28 417 доларів. Це перо, яке вважалося простим експонатом, виявилося найдорожчим пером у світі, перевершивши попередній рекорд у 5 150 доларів, встановлений у 2010 році.

Перо вимерлого птаха встановило новий світовий рекорд на аукціоні у Новій Зеландії

Перо птиці гуйя продано за більш ніж 28 тисяч доларів на аукціоні. Фото: Webb's Auction

Птах гуйя, яка була оголошена вимерлою на рубежі XX століття, мала величезне культурне значення для народу маорі. Її пір'я використовувалися для прикраси головних уборів вождів та високопоставлених членів племені. Останнє підтверджене спостереження цієї птиці датується 1907 роком, після чого вона залишилася лише в історичних записах та колекціях.

На аукціоні, який пройшов учора, початкова ціна пера становила лише 1 800 доларів, але кінцева сума у кілька разів перевищила всі очікування.

"Ми були вражені побаченим інтересом і кінцевою ціною. Це наголошує на важливості нашої спадщини і нагадує про необхідність захисту унікальної флори та фауни", — коментує Ліа Морріс, голова відділу декоративного мистецтва в Webb's.


Перо перебуває у винятковому стані, зберігши яскравий блиск та відсутність ушкоджень. Також воно зареєстроване у рамках програми захисту культурного значення для маорі, що означає, що його купівля та експорт суворо регламентовані. Цей аукціонний лот став не лише найдорожчим пером, а й символом боротьби за збереження пам'яті про вимерлих видів.

Нагадаємо, що в британському місті Дивайзіс відбувся аукціон, який знову звернув увагу світу на легендарний "Титанік". Цього разу головним лотом став золотий кишеньковий годинник , який колись належав Джону Джейкобу Астору IV. Вартість годинника досягла астрономічної суми — 1,175 мільйона фунтів стерлінгів (близько 1,5 мільйона доларів).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини