Головна Новини Суспільство неймовірно Океан у Каліфорнії засвітився яскраво-блакитним кольором (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Океан у Каліфорнії засвітився яскраво-блакитним кольором (ВІДЕО)

Причина такого явища - біолюмінесцентний планктон

4 квітня 2021, 11:20 comments2224
Поділіться публікацією:

Жителі американської Каліфорнії стали свідками неймовірно красивого явища — світіння Тихого океану. Хвилі забарвилися у блакитний колір і яскраво світилися.

Океан у Каліфорнії засвітився яскраво-блакитним кольором (ВІДЕО)

У Каліфорнії засвітився океан (фото з відкритих джерел)

На сторінці Earthfocus у соціальній мережі Instagram з'явилося відео, зняте туристами та місцевими жителями на узбережжі Каліфорнії. В ролику видно, як чоловік заходить у воду, починає розводити руками, а вона забарвлюється в яскраво-блакитний колір і залишає сліди, які світяться.

Експерти пояснюють, що причина такого явища — біолюмінесцентний планктон, який накопичується у великій кількості біля берегів Каліфорнії. В результаті цього в нічний час доби складається враження, що водойма світиться зсередини. Світіння спостерігається повсюдно. Інколи воно охоплює величезні простори водної гладі до сотень і тисяч квадратних кілометрів, буває у вигляді плям, ланцюгів, кластерів.

"Прогулянка по біолюмінесцентному планктону може виглядати як щось із науково-фантастичного фільму, але це на 100% реально", — йдеться в публікації.

Користувачі соціальної мережі були в захваті від побаченого: "Яке диво природи", "Це просто диво", "Яка у нас красива планета", "Відведіть мене туди", "Вау, це так красиво", — написали фоловери.

Нагадаємо, у 2017 році в небі над Гавайськими островами був зроблений дивний кадр із двома рідкісними блискавками: червоний спрайт і синій струмінь. Однак фотографія була опублікована дослідною лабораторією США лише в цьому році.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що морські біологи вперше виявили у чорної акули, яка мешкає в глибоководній зоні океану, біолюмінесценцію — здатність світитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини