Головна Новини Суспільство неймовірно Над гавайських небом зафіксували рідкісне явище (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Над гавайських небом зафіксували рідкісне явище (ФОТО)

Як правило, такі блискавки виникають на висоті від 50 до 130 кілометрів

2 березня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

У 2017 році в небі над Гавайськими островами був зроблений неймовірний кадр з двома рідкісними блискавками: червоний спрайт і синій струмінь. Але фотографія була опублікована дослідною лабораторією США тільки недавно.

Над гавайських небом зафіксували рідкісне явище (ФОТО)

рідкісні блискавки (фото з відкритих джерел)

Астронавти розповіли, що таке явище зустрічається вкрай рідко, і що важливо, триває короткий проміжок часу, тому відстежити його проблематично. Експерти кажуть, що це найкращий кадр спрайту в верхніх шарах атмосфери. Його може завантажити собі кожен бажаючий на сайті відомства, в різному розширенні.

Над гавайських небом зафіксували рідкісне явище (ФОТО) - фото 2

Відзначимо, що спрайт — це вид електричних розрядів холодної плазми, що б'є в мезосфері та термосфері. Як правило, вони з'являються на висоті приблизно від 50 до 130 кілометрів (висота освіти "звичайних" блискавок — не більше 16 кілометрів). Спрайт з'являються через десяті частки секунди після удару дуже сильною блискавки й тривають менш як 100 мілісекунд. Найчастіше спрайт поширюються одночасно вгору і вниз, але при цьому поширення вниз помітно більше і швидше. Вперше це явище було зафіксовано в 1989 році випадково.

Нагадаємо, що жителі Оаху — одного з Гавайських островів стали свідками загадкового явища і встигли зняти його на відео. На кадрах видно, що в небі з великою швидкістю рухається непізнаний літаючий об'єкт, який випромінює синій колір.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на заході Канади, в провінції Альберта, жителям вдалося сфотографувати в небі рідкісне природне явище — місячну веселку. Її поява викликала бурю емоцій в мережі. Експерти кажуть, що місячну веселку ніколи до цього не виходило так вдало зафіксувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини