Головна Новини Суспільство неймовірно Новий претендент на титул найстарішої людини на планеті: скільки років чоловіку
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий претендент на титул найстарішої людини на планеті: скільки років чоловіку

Перуанський фермер може стати найстарішим чоловіком

15 квітня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

У світовому пошуку найстаріших людей планети з'явився новий лідер з несподіваного куточка світу – Перу. Марселіно Абад Толентіно, перуанський фермер, який живе у Кочачінче, містечку в центральному регіоні Уануко, нещодавно відзначив свій 124-й день народження. Цей вік робить його старшим на 13 років за нинішнього рекордсмена за версією Книги рекордів Гіннеса, 111-річного Джона Тіннісвуда з Великобританії.

Новий претендент на титул найстарішої людини на планеті: скільки років чоловіку

Марселіно Абад Толентіно / Фото: Jam Press

Толентіно, згідно з персональними документами, що були видані урядом Перу в 2019 році, народився в 1900 році. Протягом усього життя Марселіно жив поза суспільною увагою до того часу, як місцева адміністрація вирішила оформити йому документи та пенсійні виплати.

Новий претендент на титул найстарішої людини на планеті: скільки років чоловіку  - фото 2

5 квітня в будинку для літніх "Casa Hogar Mis Abuelitos" Марселіно святкував свій день народження, де його пригощали спеціальним тортом та подарунками. Його довголіття він пояснює простими речами: здоровим харчуванням, багатим на фрукти та м'ясо ягнятини, а також традиційним жуванням листя коки, що є звичаєм серед громад Анд.

Попри свій вік, Толентіно не має формальної освіти і провів усе життя, працюючи у сільському господарстві та навчаючись використовувати "блага природи", як це формулює урядова заява. Згідно з повідомленням уряду, його здоров'я та стійкість визначаються його способом життя серед флори та фауни Уануко.

Новий претендент на титул найстарішої людини на планеті: скільки років чоловіку  - фото 3

Перуанські влада вже допомогли Марселіно подати заявку на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса як найстарішому чоловіку у світі. Якщо заявка буде схвалена, це не тільки поставить його ім'я у світові канали з найвідомішими столітніми рекордсменами, але й можливо увінчає його як найстарішу людину в історії, обійшовши навіть 117-річну Марію Браньяс Мореру з Іспанії, яка є найстарішою живою жінкою.

Наразі весь світ з нетерпінням очікує на рішення Книги рекордів Гіннеса, що може оновити історію людського довголіття і дати нову надію на генетичні та екологічні ключі до довголіття.

Нагадаємо, що Книга рекордів Гіннеса оновила свій список. Так 111-річний Джон Альфред Тіннісвуд з Англії став найстарішим живим чоловіком на планеті після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини