Головна Новини Суспільство неймовірно 500 доларів готовий платити уряд молоді, щоб не сиділа вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

500 доларів готовий платити уряд молоді, щоб не сиділа вдома

Більше того – влада не проти доплачувати молоді за веселе дозвілля і навіть за процедури по корекції зовнішності

17 липня 2023, 18:40
Поділіться публікацією:

500 доларів готовий платити уряд молоді, щоб не сиділа вдома

Самотніх людей у Південній Кореї стає все більше (фото з відкритих джерел)

На такі радикальні міри у Південній Кореї пішли для того, щоб молоде покоління  виходило провітритися, знайомилося з однолітками, спілкувалося наживо і зрештою покращувало демографічну ситуацію в країні.

У той час, як у нас більшість дітей і молоді не заженеш додому, у Південній Кореї їх неможливо вигнати з дому. Для таких навіть існує спеціальний термін – хікікоморі, тобто "самітник". Вони живуть надзвичайно замкнуто – можуть не виходити на вулицю місяцями чи навіть роками. Можуть просидіти вдома два роки, потім вийти, аби відслужити в армії, і знову усамітнитися. Дехто проводить на самоті впродовж п’яти років.

Статистика свідчить, шо у країні майже 340 000 людей віком 19-39 років ізольовані від суспільства і самотні. А це  3% цієї вікової групи! Стрімко зростає кількість одинаків та людей, по помирають в самотності.  

Зазвичай це люди, які почуваються невдахами, вважають, що не відповідають "стандартам" -- не відповідають очікуванням батьків і соціуму. Саме тому їх влаштовує повна ізоляція від суспільства, де вони нікому нічого не винні і ніхто від них нічого не очікує.

Однак це зовсім не влаштовує уряд. Відсутність соціальних зв’язків спричинила  відсутність статевих зв’язків. Зрештою Південная Корея стала однією з країн, де фіксується найменша народжуваність у світі. Це призвело до загального зниження продуктивності.

Аби змінити ситуацію, влада готова добряче витратитись. Найкраще вирішення проблеми, на думку лідерів країни, – виманити молодь віком від 9 до 24 років на вулиці і змусити їх тусуватися, а далі все піде само собою.

 Щоб заохотити хлопців та дівчат "відновити своє повсякденне життя та реінтегрувалися у суспільство", їм пропонують щомісячну стипендію в розмірі 500 доларів. Щоправда, не всім, а тим, у кого невисокі доходи.  Окрім цього обіцяють субсидію на медичні та юридичні послуги, навчання, корекцію зовнішності (актуально для тих, хто соромиться виходити в люди, бо не подобається собі).

Раніше "Коментарі" писали про дивака, який застромив у мурашине гніздо статевий орган, аби його збільшити

А також про чоловіка, який купив літак і поселився у ньому в лісі




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини