Головна Новини Суспільство неймовірно Хто був найбагатшою людиною в історії. Його статки досі вражають
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто був найбагатшою людиною в історії. Його статки досі вражають

Манса Муса підкорив навколишні території та отримав доступ до половини запасів золота в Африці - це зробило його найбагатшою людиною в історії.

29 січня 2023, 07:30 comments13816
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Манса Муса прославився як король африканської держави Малі і найбагатша людина в історії світу. Експерти підрахували, що загалі статки Манса Муси сягали близько 400 млрд доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження CelebrityNetWorth.

Хто був найбагатшою людиною в історії. Його статки досі вражають

Манса Муса - найбагатша людина в історії людства

Манса Муса взагалі не мав бути королем. Він народився в 1280 році в королівській родині, проте трон відійшов його старшому брату Абубакару. Той марив дослідженням та хотів переплисти Атлантичний океан. Саму в цій подорожі і загинув Абубакар, а новим королем Малі став Манса Муса.

Манса Муса правив з 1312 по 1337 рік. Новий король виявився вдалим до завоювань і розширив кордони своєї країни. Якщо нанести територію, яку контролював Манса, то вона б включала такі сучасні країни як Малі, Нігер, Буркіна-Фасо, Сенегал, Мавританію, Гвінею, Гамбію та Сьєрра-Леоне. Новий правитель швидко подбав про інтереси держави. Він стягував відповідні податки з перевезення предметів розкоші та руди через свої землі. Правитель також отримав доступ до цінних ресурсів — золота і солі, над якими мав повний контроль після завоювань. За даними істориків, під час правління Муси Малі контролювала половину всіх золотих запасів Африки.

Про малійського короля мало чули поза межами його країни, тому він вирушив у подорож до Мекки. Король взяв із собою в експедицію близько 50 тис. людей та витрачав шалені гроші у дорозі. Манса досяг своєї мети, а про непримітну африканську країну заговорили навіть у Європі. Малюнок Манси на троні із золотою монетою в руці з'явився в іспанському каталонському атласі 1375 року.

Під час правління король робив інвестиції в мистецтво, архітектуру та освіту. Також Манса побудував багато шкіл, бібліотек, храмів та заснував університет Санкоре до якого приїжджали на навчання з усього світу. Муса помер у віці 57 років. Його спадок отримали діти, які не змогли продовжити справу батька. Найбагатша імперія була розірвана на шматки, а остаточно її долю вирішили європейці.

Експерти з CelebrityNetWorth оцінили статки Манса Муси в 400 млрд доларів. Для порівняння найбагатша людина сучасності Бернар Арно має 190 млрд доларів, а Маск – 167 млрд, згідно з індексом Блумберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про прогнози на 2023 рік, які були зроблені 100 років тому.

Також "Коментарі" писали про картину ван Дейка, яку знайшли в сараї під курячим послідом. Тепер її виставили на аукціон за 3 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

weaken

29 січня 2023, 11:45

u0061u006cu0065u0072u0074()

weaken

29 січня 2023, 11:44

alert()


Новини