Головна Новини Суспільство неймовірно Євро та долар втрачають позиції: рейтинг найстабільніших валют
commentss НОВИНИ Всі новини

Євро та долар втрачають позиції: рейтинг найстабільніших валют

Стабільна валюта – це непросто засіб збереження купівельної спроможності; це валюта, якій довіряють і має широку сферу використання

8 серпня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні українці все частіше купують іноземні валюти, щоби захистити свої гроші. Традиційно популярні долар та євро здаються надійними, але останні дані показують, що вони далеко не найстабільніші у світі. Які ж валюти справді заслуговують на довіру інвесторів.

Євро та долар втрачають позиції: рейтинг найстабільніших валют

10 найстабільніших валют у світі

Рейтинг найстабільніших валют світу у 2024 році зробив кілька сюрпризів. Швейцарський франк та японська єна очолили список, обігнавши звичні долар та євро. До топ-10 також увійшли норвезька та шведська крони, сінгапурський долар, австралійський долар, фунт стерлінгів та канадський долар.

Стабільна валюта – це не просто найдорожча чи найпотужніша грошова одиниця. Вона має зберігати свою купівельну спроможність, користуватися довірою інвесторів та мати широку сферу використання. Експерти зазначають, що на динаміку валют впливають багато чинників, тому неможливо виділити одну ідеальну опцію.

Для тих, хто хоче захистити свої накопичення від інфляції та економічних потрясінь, експерти рекомендують диверсифікувати інвестиції, обираючи кілька різних валют із рейтингу найстабільніших. Це допоможе знизити ризики та забезпечити більш надійне майбутнє для ваших заощаджень.

Найстабільніші валюти у світі:

- Швейцарський франк

- Японська єна

- Норвезька крона

- Шведська крона

- Євро

- Сінгапурський долар

- Долар США

- Австралійський долар

- Фунт стерлінгів

- Канадський долар

Читайте також на порталі "Коментарі" - У США обговорюється новий законопроект, запропонований конгресменом Меттом Гейцем, який може дозволити американцям платити податки за допомогою біткоїнів. За словами конгресмена, ця пропозиція є частиною ширших зусиль щодо інтеграції криптовалют в американську економіку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини