Головна Новини Суспільство неймовірно Де живуть довгожителі: у якій країні кількість столітників встановила новий рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Де живуть довгожителі: у якій країні кількість столітників встановила новий рекорд

Японія б'є нові рекорди довголіття: кількість столітників перевищила 95 000

сьогодні, 12:41
Поділіться публікацією:

Японія, яка є однією з найбільших економік світу, досягла нового рекорду: більше ніж 95 000 її мешканців живуть понад 100 років, причому більшість з них — жінки. Незважаючи на свої досягнення в області довголіття, Японія стикається з повільною демографічною кризою, що проявляється в зменшенні населення та його старінні.

Де живуть довгожителі: у якій країні кількість столітників встановила новий рекорд

Рекорд довголіття: в якій країні понад 95 тисяч людей живуть більше 100 років

За даними Міністерства охорони здоров'я Японії, станом на 1 вересня 2024 року кількість довгожителів у країні склала 95 119 осіб, що на 2 980 осіб більше порівняно з попереднім роком. Серед цих осіб 83 958 – жінки та 11 161 – чоловіки, що свідчить про значну гендерну нерівність серед столітників.

Також згідно з останніми даними, кількість громадян старше 65 років досягла 36,25 мільйона, що становить 29,3% від загальної чисельності населення. Ці показники підкреслюють серйозність демографічної кризи, з якою Японія намагається впоратися, а також потенційні виклики, що стоять перед соціальними та медичними системами країни. Зокрема, зростання кількості людей похилого віку призводить до збільшення медичних і соціальних витрат та до скорочення робочої сили.

Політичні спроби уряду Японії з уповільнення старіння населення, включно з поступовим підвищенням пенсійного віку до 65 років, наразі не принесли бажаного ефекту. Подальші дії та стратегії будуть вирішальними для забезпечення сталого майбутнього в контексті змінюваної демографії країни.

Останньою значною подією у світі довголіття стало те, що після смерті 117-річної іспанки Марії Браньяс Морери, японка Томіко Ітоока, народжена 23 травня 1908 року, визнана найстаршою живою людиною на планеті. 

Раніше “Коментарі” писали, що британцю Джону Альфреду Тіннісвуду, який народився в рік затоплення Титаніка, виповнилося 112 років. Найстаріший чоловік у світі відсвяткував свій день народження в будинку для літніх людей у Мерсісайді, де він живе роками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини