Головна Новини Суспільство події Найстаріший чоловік у світі святкує день народження: скільки йому років
commentss НОВИНИ Всі новини

Найстаріший чоловік у світі святкує день народження: скільки йому років

112 років виповнилось найстарішому чоловіку у світі - британцю Джону Тіннісвуду.

27 серпня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Британцю Джону Альфреду Тіннісвуду, який народився в рік затоплення Титаніка, виповнилося 112 років. Найстаріший чоловік у світі відсвяткував свій день народження в будинку для літніх людей у Мерсісайді, де він живе роками.

Найстаріший чоловік у світі святкує день народження: скільки йому років

Джон Тіннісвуд найстаріший чоловік на світі. Фото з відкритих джерел

Джон Тіннісвуд народився 26 серпня 1912 року та став найстарішим живим чоловіком у світі на початку цього року. Це сталось після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса з Венесуели. Вже у 2020 році він здобув титул найстаршого чоловіка Великої Британії.

Тіннісвуд познайомився зі своєю дружиною Блодвен на танцях. Пара прожила разом 44 роки до смерті дружини у 1986 році. У них є донька Сьюзан, яка народилась у 1943 році, а сам Тіннісвуд тепер вже прадідусь.

Під час Другої світової війни він працював в армійському корпусі. Потім він став бухгалтером у нафтових компаніях Shell і BP, де працював до виходу на пенсію в 1972 році. 

Джон Тіннісвуд пояснює своє довге життя "вдачею" і не дотримується жодної спеціальної дієти — окрім традиційної риби з картоплею щоп’ятниці.

"У мене немає особливих секретів. Я був досить активним в молодості, багато ходив пішки. Не знаю, чи це якось пов'язано", — сказав Тіннісвуд.

112-річний чоловік пережив правління 24 британських прем'єр-міністрів. Також він є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни. За словами довгожителя, світ змінюється в позитивному напрямку.

"Світ, по-своєму, постійно змінюється. Це якийсь постійний досвід... Стає трохи краще, але поки що не настільки. Все йде в правильному напрямку. Завжди роби все можливе, незалежно від того, навчаєшся чогось чи навчаєш когось", — вважає Тіннісвуд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2024 році померла найстаріша людина на планеті.

Також "Коментарі" писали про 5 найстаріших людей в історії людства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини