Головна Новини Суспільство неймовірно Де можна купити землю в Європі за ціною чашки кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Де можна купити землю в Європі за ціною чашки кави

Шведський Йотене пропонує землю за символічною ціною для залучення нових мешканців

9 липня 2024, 19:01
Поділіться публікацією:

У шведському містечку Йотен з'явилася унікальна можливість купити землю за ціною всього 1 крону за квадратний метр. Ця пропозиція вже зацікавила багатьох бажаючих збудувати власний будинок в одній із найщасливіших країн світу.

Де можна купити землю в Європі за ціною чашки кави

Містечко у Швеції продає землю за ціною чашки кави

Швеція постійно займає високі місця в рейтингах якості життя і щастя. Йотене, розташований біля озера Венерн, пропонує мальовничі краєвиди та спокійне життя. Містечко хоче залучити нових мешканців, щоб оживити свою економіку та соціальне життя.

Мер Йотене, Йохан Менсон, пояснює, що уповільнення на ринку житла та зменшення чисельності населення спонукали місто запропонувати землю майже безкоштовно. У Йотені живе всього 5 тисяч людей, і місто потребує нових мешканців.

“Ринок житла в нашому регіоні та Швеції загалом зараз дуже повільно розвивається через високі відсоткові ставки та невелику рецесію, тому ми хотіли зробити ін'єкцію в ринок. Ми також спостерігаємо низький рівень народжуваності та старіння населення”, – розповів Менсон.

З початку розпродажу вже продали кілька ділянок. Щоб купити землю, нові власники мають збудувати будинок протягом двох років. Ця умова допомагає переконатися, що нові мешканці справді вкладуть у розвиток міста.

Ця пропозиція дає унікальний шанс багатьом мріяти про нове життя у Швеції за кумедні гроші.

Раніше "Коментарі" писали, що влада Тоскани, одного з наймальовничіших регіонів Італії, оголосила про запуск інноваційної програми "Резиденція в горах", метою якої є залучення нових мешканців у свої гірські райони. Це рішення було прийнято на тлі чисельності населення, що неухильно скорочується, що ставить під загрозу економічну стійкість і культурну спадщину місцевості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини