Головна Новини Суспільство неймовірно Чому білі акули вмирають у неволі: цікавий факт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому білі акули вмирають у неволі: цікавий факт

Велика біла акула - це одна із найбільших хижих риб на Землі. Вона по праву вважається королевою океанів і не може жити у неволі.

31 грудня 2022, 05:35 comments2836
Поділіться публікацією:

Варто зазначити, що рекордна тривалість життя цього величезного та смертоносного хижака у неволі становила лише 16 днів.

Чому білі акули вмирають у неволі: цікавий факт

Цікаво, що на даний момент у всьому світі немає жодного акваріума, в якому б жили великі білі акули. Незважаючи на те, що цей хижак досить добре вивчений, тримати білих акул у неволі ні в кого не виходить. Пов'язано це із низкою важливих чинників.

Одна з основних проблем — це своєрідна "дієта" великої білої акули. Цей архетипічний вищий хижак повинен постійно знаходити собі живу здобич. Саме завдяки полюванню акула живе та почувається чудово. У неволі ці хижаки просто відмовляються від їжі та вмирають з голоду.

Крім цього, великі білі акули повинні постійно рухатися вперед, щоб вода проходила крізь їхні зябра і таким чином насичувала їх киснем. Ці хижаки здатні долати величезні відстані та постійно змушені перебувати у "стрімкому" русі. Жоден акваріум, навіть найбільший, не здатний замінити білій акулі вільний рух водами океану.

Варто також розуміти, що велика біла акула здатна досягати до 6 метрів у довжину і будувати настільки величезний акваріум, який зміг би вмістити цього грандіозного хижака, просто не доцільно.

Також фахівці відзначають, що всередині скляного акваріума біла акула фізично відчуває біль, оскільки скло порушує їх гостру електрорецепцію (здатність відчувати електричні поля та електричні сигнали з довкілля).

Для довідки: першу спробу помістити білу акулу в акваріум зробив у середині 1950-х років каліфорнійський океанаріум Marineland of the Pacific, проте нещасній тварині вдалося прожити не більше доби. Інші нечисленні спроби також були невдалими.

Найуспішнішим "експериментом" стала ініціатива акваріума Монтерей-Бей в 2004 році. Тоді біла акула змогла пожити у неволі рекордні 16 днів.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у Швеції снайпери розстріляли тварин із зоопарку: причини. Трагічний інцидент стався днями неподалік Євлі, що за 165 км на північ від Стокгольма.

Читайте також: Названо п'ять кімнатних рослин, які є небезпечними для здоров'я (ФОТО). Як виявилося, деякі кімнатні рослини здатні не тільки тішити око, а й завдавати реальної шкоди здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини