Головна Новини Суспільство неймовірно Чоловіка засудили до шести років за образу президента у TikTok
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіка засудили до шести років за образу президента у TikTok

В Уганді засуджено активіста за відео, що критикує уряд

12 липня 2024, 16:02
Поділіться публікацією:

Угандійський суд засудив 24-річного Едварда Авебву до шести років ув'язнення за відео в TikTok, де він критикував президента Йовері Мусевені і його сім'ю. Відео містило слова, які суд вважає розпалюванням ненависті та поширенням неправдивої інформації.

Чоловіка засудили до шести років за образу президента у TikTok

Тіктокера ув'язнили на шість років за образу президента

Авебва визнав свою провину і вибачився, але суддя ствердила, що  підсудний не продемонстрував справжнього каяття і заслужив серйозне покарання. Тепер він проведе в тюрмі шість років.

"Обвинувачений заслуговує на покарання, яке дозволить йому зробити висновки зі свого минулого, щоб наступного разу він поважав особу президента, першої леді і першого сина", — сказала суддя.

В Уганді влада регулярно засуджує вираження думок проти урядових діячів. У 2022 році угандійський письменник Яквенза Рукірабашайя був звинувачений у "образливому спілкуванні" після висловлювань про президента та його сина в Twitter, що призвело до його тимчасового ув'язнення та подальшої втечі з країни.

Президент Мусевені, який перебуває при владі з 1986 року, нещодавно підписав закон проти "проявів ненависті", який засудили правозахисні групи, стверджуючи, що він має на меті придушення свободи слова, особливо в інтернеті. Конституційний суд Уганди минулого року визнав частину цього закону, що карає за "образливе спілкування", неконституційною.

Читайте також на порталі “Коменатрі” — Тіктокери заради відео викрали людину у Львові: як їх покарають. В столиці Західної України блогери силою заштовхали городянку до авто і помчали невідомо куди. Поліціянти розпочали спеціальний план Перехоплення", аби відшукати юнку. Про це інформує Zaxid.net.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини