Головна Новини Суспільство неймовірно Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО)

Спільній італо-єгипетській команді археологів вдалося виявити в Єгипті великий комплекс гробниць з унікальною мумією всередині.

20 грудня 2022, 01:25
Поділіться публікацією:








Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО)

Розкопки в Єгипті: Фото: GreekReporter

Під час археологічних розкопок, які проходили в Асуані (Єгипет), дослідникам вдалося знайти стародавній комплекс гробниць греко-римської епохи з муміями, що добре збереглися.

Так, вчені виявили у некрополі саркофаг із мумією грека. Поруч знаходилося мідне намисто з кулоном-табличкою на якому виднілося ім'я Нікостратос, вигравіруване грецькою мовою. У цьому районі грецькі мумії раніше ніколи не знаходили.

Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2

Незважаючи на численні набіги чорних археологів на цей комплекс, на подив, грецька мумія виявилася недоторканою. Археологи виявили поряд із тілом похоронне приладдя, у тому числі — майстерно виконаний глиняний посуд.

Крім цього, біля входу до гробниці було знайдено вівтар, який активно використовувався для жертвоприношень. На території комплексу було виявлено загалом двадцять мумій. Про це повідомляє видання GreekReporter.

Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3

Гробниця має досить значні розміри і є частиною комплексу мавзолею Ага Кхама, на території якого активно ведуться розкопки починаючи з 2019 року. Однак саме гробниця з грецькою мумією була невідома історикам та археологам.

Цікаво, що в гробниці також було виявлено велику гору кісток тварин (в основному овець), черепки глиняного посуду, тарілки та таці для підношень та ієрогліфи. Це доводить, що це місце активно використовувалося як жертовний вівтар. Подібні знахідки було зроблено тут уперше.

Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4

Варто зазначити, що некрополь Ага Кхама знаходиться на західному березі Нілу в Асуані. Тут знаходиться понад триста гробниць, що датуються 6 століттям до нашої ери – 4 століттям нашої ери. Це охоплює птолемеївську епоху єгипетської історії, коли єгипетські королівські особи одружувалися з грецькими Птолемеями — правителями, що захопили частину завойованих Олександром Македонським земель.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у єгипетському некрополі виявили загадкові золоті прикраси (ФОТОФАКТ). Спільна група єгипетських та англійських археологів виявила в Єгипті дуже цікаве поховання, яке має величезну історичну цінність.

Читайте також: Під Нотр-Дамом виявили таємничі свинцеві саркофаги з тілами (ФОТО). Фахівці ретельно вивчили знайдені артефакту та спробували встановити особи тих людей, які були поховані під собором.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини