Головна Новини Суспільство Приколи Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО)

На сайті електронних петицій українці висловлюють свої прохання (і вимоги) до нинішньої влади - і іноді це дуже кумедно

11 червня 2021, 20:42
Поділіться публікацією:

Якщо коли-небудь ви засумували, знайте, що в Україні існує абсолютно безкоштовний і дуже доступний спосіб підняти настрій. Мова не про якісь препаратах або ще чимось незаконному, а про портал е-петицій на сайті Президента України. Кореспонденти видання "Коментарі" вирішили зібрати для вас найцікавіші прохання до вищої влади.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО)

Підбірка е-петицій Президенту України. Фото із відкритих джерел

Відразу попередимо, що місцями може бути не дуже весело, а навіть злегка сумно або, скоріше, філософськи. І все ж — не менш цікаво.

Почнемо з самих "насущних" проблем для українського народу. Ні, це не підвищення зарплат або зниження цін/тарифів, це — зміна назви нашої держави або ж державних символів. Цілком можливо, що подібні звернення до президента з'являються на порталі щомісяця, якщо не щотижня.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 2

Найчастіше пропонується змінити назву "Україна" на "Русь" або "Київська Русь", ну, щоб все було історично відповідно. А ось що стосується Гімну, то для зміни його мелодії пропонували стільки варіантів, що все і не згадаєш. З останніх — композиція "Україна" виконавця Тараса Петрененка.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 3

З найважливішим розібралися, йдемо далі. А далі у нас — робота органів влади, законодавчий процес і інші важливі штуки.

Зі свіжішого — новий кандидат на головне крісло в Міністерстві культури. Винахідливі українці пропонують на це місце відомого телеведучого Дмитра Комарова. Правда, незрозуміло, як він буде поєднувати свої туристичні вояжі по Україні та за кордон з роботою в держструктурі. Та й пост поки що зайнятий Олександром Ткаченком. Схоже, трохи мимо.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 4

Гортаємо далі. І тут у нас — пропозиції законопроектів. Хтось ось пропонує узаконити спосіб "кровної помсти" (Кримінальний Кодекс? Ні, не чули!), А хтось — заборонити українцям аніме.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 5
Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 6

"Крім східного ворога є ще один схід — аніме. Воно знищує українськість в самому зародку. Діти, які бігають в костюмах Наруто вулицями, замість того, щоб косплеєм козаків і Козачок! Невже ми просто так віддамо нашу українську культуру, нашу вишиванку, сало, борщ, пісні на потіху ворогам? Ні! " — пише автор петиції, пропонуючи криміналізувати даний вид кінематографа.

І адже навіть не зрозумієш — людина серйозно або стібеться?

До речі, ще про заборони! Дуже багатьом українцям не подобається наявність в нашій країні можливості користуватися соціальними мережами. Тому на регулярній основі до президента летять прохання про блокування Instagram, Facebook та інших сайтів.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 7
Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 8

Раніше ще просили розблокувати доступ до "Вконтакте" і "Однокласників". Але тепер уже кажуть, мовляв, раз не дозволяєте, то створіть щось наше, рідне. А то, бачте, біда — більше ніде знайомитися. І люди, замість того, щоб розмовляти один з одним, починають пити, кричати, ламати лавочки, бити ліхтар ... Цікавий логічний ланцюжок виходить.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 9

До речі, про прохання створити! Ще деяким українцям не вистачає державного сайту, де можна було б залишити свої ідеї, пов'язані з науковою сферою. Сама по собі ініціатива непогана, але, якщо задуматися, то... У нас уже є портал з електронними петиціями президенту, хіба потрібно щось ще?

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 10

І, власне, про президента. Про Володимира Зеленського населення, до речі, вельми дбає. Іноді всерйоз — і пропонують підписувати петиції про гарний настрій і міцне здоров'я гаранта. Іноді жартома — і тоді вже летять варіанти з присвоєннями різних звань, включаючи "Заслуженого артиста України". І сміх, і гріх, як то кажуть.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 11
Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 12

До речі, про звання. Можливо, один з небагатьох відповідальних користувачів даного ресурсу вирішив звернути увагу на дійсно важливий момент. Е-петиції є одним із способів народу контролювати владу і доносити до неї свої "хотілки". Однак якщо зайти зараз на портал, то там відразу знайдеться сотня-друга однакових запитів, які тільки забруднюють стрічку прохань.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 13

Тому українець Олександр Винник не придумав нічого кращого, ніж запропонувати присвоїти звання Героя України Пітеру Паркеру. Якщо хто не в курсі сучасних коміксів, то це знаменитий Людина-Павук. Тема у петиції веселий і привертає. А зміст — вельми правильне: поставити на сайт нормального модератора, щоб відсівати подібні "сміттєві" пропозиції.

Ну а далі у нас — все стандартно: щось скасувати / заборонити / дозволити. З неприємних моментів — спроба повернутися в поле впливу Росії, при чому навіть, мова не про соцмережі. Деякі українці ратують за відновлення залізничного та авіаційного сполучення з РФ. Хтось обурений необхідністю платити військовий збір і вимагає його скасувати (ми ж не воююча восьмий рік країна, ви що, куди).

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 14
Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 15

Неоднозначним є і пропозиція додати в назву Одеського парку в іноземній транскрипції ще одну букву "s" ("з"). Можливо, люди все ще не вивчили, що на англійську назву українських міст переводяться з державної мови. А в українському "Одеса" пишеться з однією буквою "с".

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 16

З самих нейтральних подібних петицій можемо виділити прохання щодо добробуту конячок. Дивлячись на текст прохання, мимоволі замислюєшся, а чи не самі животинки його складали.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 17

Ну а наостанок ми приберегли для вас одне з найцікавіших, що знайшлося в архівах петиційної стрічки. До вашої уваги — пропозиція створити Міністерство Щастя для українців. І, знаєте, з логікою автора складно не погодитися — такий заклад нам би явно не завадив.

Міністерство Щастя, Людина-Павук і кровна помста: про що люди пишуть президенту (ФОТО) - фото 18

Сподіваємося, що експеримент кореспондентів видання "Коментарі" хоча б трохи підняв вам настрій.

До слова, нагадаємо, що раніше ми розповідали про дуже серйозні речі, пов'язаних з петиціями. Так, деякі українці запропонували легалізувати секс-роботу. Чим аргументують подібне прохання, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини