Головна Новини Суспільство права людини Жіночий аб’юз: Карпачов заступився за чоловіків, які потерпають від насильства
commentss НОВИНИ Всі новини

Жіночий аб’юз: Карпачов заступився за чоловіків, які потерпають від насильства

Відомий в Україні сімейний психолог закликав жінок поважати чоловіків

11 січня 2022, 11:16
Поділіться публікацією:

Жіночий аб’юз: Карпачов заступився за чоловіків, які потерпають від насильства

Дмитро Карпачов. Фото з сайту Karpachoff

Відомий в Україні, завдяки телевізійній кар’єрі, сімейний психолог Дмитро Карпачов закликав жінок не знецінювати чоловічі емоції та зважати на інший бік ситуації з аб’юзом. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає портал "Коментарі".
"Тема жіночого насильства настільки табуйована, що чоловік, жертва жорстокого поводження, просто не наважиться про це говорити. Для чоловіка визнати насильство над собою, та ще й зі сторони слабшої статі, означає фіаско", — впевнений сімейний психолог.
Тому Карпачов нагадує, що чоловіки не менше від жінок страждають від насильства. Проте частіше морального. А аб'юз — це образи в широкому сенсі, а не лише  фізичне.
"Кривдник діє через маніпуляції, приниження та шантаж, використовуючи інші методи психологічного насильства. Така поведінка руйнівно впливає на чоловічу психіку. Але при цьому жертві прищеплюють почуття провини, він буде звинувачувати у всьому себе", — продовжує Дмитро Карпачов.
Психолог переконує, що у темі насильства в супільстві прийнято шкодувати лише жінку, хоча проблема не має гендерних відтінків.
"Шановні пані. Подумайте про те, як і коли ви сформували таке ставлення до чоловіків. Думайте, як вирішити цю проблему. Впевнений, хтось напише: "Чоловіки плюють на нас, то ми будемо плювати на них. "Звучить дуже сенс для мене. Але це дорога нікуди. Навіщо потрібні стосунки, де хтось плює на тебе, а ти плюєш на нього?" — звернувся до своєї жіночої аудиторії психолог.
Тим часом, Дмитро Карпачов написав, що готовий вислухати і допомогти чоловікам, які відчували на собі жіночі образи.

Читайте також: єПідтримка: гроші за вакцинацію платитимуть і дітям



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини