Головна Новини Суспільство права людини За неотримання повістки від ТЦК штрафуватимуть по-новому: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

За неотримання повістки від ТЦК штрафуватимуть по-новому: що зміниться

Нардепи дозволять значно швидше штрафувати за повістку від ТЦК

сьогодні, 16:52
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді планують дозволити спрощення умов для накладення заочних штрафів від ТЦК і арешту рахунків ухилянтів. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “Судово-юридичної газети”. 

За неотримання повістки від ТЦК штрафуватимуть по-новому: що зміниться

Ілюстративне фото

Відповідний законопроєкт 12093 пропонує ухвалити правоохоронний Комітет Верховної Ради. Документом пропонується спростити механізм притягнення до відповідальності ухилянтів за статтями 210 та 210-1 КУпАП, тобто, за порушення правил військового обліку та законодавства про мобілізацію.

За даними ЗМІ, розширюється коло випадків, коли може накладатися заочний штраф без складення протоколу.

У законопроєкті пропонується внести зміни до статті 258 КУпАП — повернення виклику ТЦК з відмітками про невручення чи відмову в отриманні є підставою для того, аби не складати протокол, а відразу винести постанову про “заочний штраф”.

“Протокол не складається у разі вчинення в особливий період адміністративних правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 КУпАП, розгляд яких віднесено до компетенції ТЦК, якщо особа не з’явилася без поважних причин або не повідомила причину неприбуття на виклик ТЦК, будучи належним чином повідомленою про дату, час і місце виклику, та за наявності у ТЦК підтвердних документів про отримання особою виклику або про повернення виклику з відмітками про невручення чи відмову в отриманні” — йдеться у документі.

У випадку ухвалення відповідних змін, після повернення “Укрпоштою” неврученого виклику ТЦК зможе відразу скласти постанову про штраф, без необхідності складати протокол.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що змінили терміни прибуття за повісткою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини