Головна Новини Суспільство права людини Чоловікам дали три дні на отримання повістки, а далі штраф
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловікам дали три дні на отримання повістки, а далі штраф

Уряд прирівняв час зберігання повісток від ТЦК до судових повісток

12 жовтня 2024, 22:51
Поділіться публікацією:

В Україні продовжують напрацьовувати методику відправлення та отримання повісток поштою. Так, Кабмін надав військовозобов'язаним три дні для отримання листа. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Судово-юридичної газети. 

Чоловікам дали три дні на отримання повістки, а далі штраф

Ілюстративне фото

Якщо протягом 3 робочих днів після інформування відділенням поштового зв’язку чоловік не з’явився для отримання рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК”, працівник поштового зв’язку робить позначку “адресат відсутній за зазначеною адресою”, і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає такий лист до ТЦК.

“Кабмін вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, прирівнявши час зберігання повісток від ТЦК до судових повісток”, — пише видання. 

Якщо адресат не забирає повістку, надалі ТЦК має право оштрафувати військовозобов'язаного на суму від 17 тис. грн до 25,5 тис. грн.

Відповідно до Порядку призову належним підтвердженням оповіщення про виклик до ТЦК у разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку є:

  • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;

  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;

  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що військовий прокоментував перевірки, влаштовані ТЦК. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини