Головна Новини Суспільство права людини Як українці можуть оформити допомогу при народженні дитини перебуваючи за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці можуть оформити допомогу при народженні дитини перебуваючи за кордоном

Якщо, під час тимчасового перебування за кордоном, в українців народилася дитина, документи на призначення допомоги можна подати онлайн

5 травня 2023, 10:45
Поділіться публікацією:

Про це заявляють в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України,  пишуть "Коментарі". Аби отримати гроші, батьки мають надіслати заяву на призначення допомогти та відповідні документи до органу соціального захисту в Україні за зареєстрованим місцем проживання.

Як українці можуть оформити допомогу при народженні дитини перебуваючи за кордоном

Народження дитини.Фото з відкритих джерел

"До заяви додати видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку копії документів, що засвідчують народження дитини, з перекладом на українську мову", — зауважують в Міністерстві.

Разом з тим, віддалено українцям необхідно буде відкрити рахунок у банку для соціальних виплат, які будуть перераховані на особистий рахунок.

"Орган соціального захисту, до якого надішлють заяву та документи, населення здійснить призначення допомоги.  Термін звернення за допомогою: 12 місяців після народження дитини", — підсумовують у Міністерстві з питань  реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — За яких умов може відбуватися мобілізація студентів: є одна причина. Випадків, коли студенти, аспіранти, аби докторанти ідуть до війська, в Україні досить багато. Водночас, мобілізувати цю категорію осіб можна, лише за однієї умови. Експерт пролив світло на це, доволі актуальне питання. Посилаючись на чинне законодавство, він нагадав, що студенти українських вишів та учні коледжів мають право на відстрочку від служби. Проте, це право дійсне, якщо  здобувачі освіти навчаються на денній або на дуальній формі. Разом з тим, їх все ж можуть мобілізувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини