Головна Новини Суспільство права людини Як держава має підтримувати представників ЛГБТ, - активіст відповів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як держава має підтримувати представників ЛГБТ, - активіст відповів

Якщо людина відкрита до ЛГБТ-спільноти, то за статистикою, вона часто може бути дискримінована

12 січня 2022, 17:10
Поділіться публікацією:








Роль держави полягає в тому, щоб надати всім громадянам та громадянкам України рівні права та можливості. У тому числі дозволити у країні одностатеві шлюби, підтримавши ЛГБТ-спільноту. Таку думку висловив голова ГО "КиївПрайд", активіст Ленні Емсон під час круглого столу "Нерівність у суспільстві".

Як держава має підтримувати представників ЛГБТ, - активіст відповів

Як держава має підтримувати представників ЛГБТ - фото з відкритих джерел

"Що таке рівні права... Коли ми говоримо про ЛГБТ, перше, що відразу спадає на думку, — шлюбна рівність. У представників гетеросексуальної більшості є право одружуватися. Якщо у мене, припустимо, стать у паспорті жіноча, і в людини , з якою я хочу укласти шлюб, — жіноча? Є у нас таке право? Ні. Це і є приклад нерівності", — зазначив Ленні Емсон.

Активіст також згадав про нерівність під час працевлаштування, коли представникам ЛГБТ відмовляють у прийомі на роботу. При цьому дискримінацію на робочому місці дуже важко довести.

"Якщо людина відкрита до ЛГБТ-спільноти, то за статистикою, вона часто може бути дискримінована. Але довести це важко. Є безліч випадків, коли представників ЛГБТ було звільнено. Тут дискримінація, швидше, базується на стереотипах, на громадській думці, яку потрібно міняти ", — сказав голова ГО "КиївПрайд".

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писав, що народний депутат, член МФО "Рівні можливості" Інна Совсун розповіла, як гендерна рівність впливає на рівень добробуту суспільства та коли можна говорити про дискримінацію. За її словами, дискримінація має місце тоді, коли є упереджене ставлення до нього/неї як до особистості, а як до його/її приналежності до певної групи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини