Головна Новини Суспільство права людини Відстрочки від мобілізації скасують у листопаді: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Відстрочки від мобілізації скасують у листопаді: причини

Як оформити відстрочку після 9 листопада

сьогодні, 15:35
Поділіться публікацією:

В Україні з 9 листопада скасують чинні відстрочки від мобілізації. Військовозобов'язаним потрібно буде повторного подавати документи на відстрочку. Про це розповів речник Полтавського ОТЦК та СП Роман Істомін, повідомляє портал "Коментарі".

Відстрочки від мобілізації скасують у листопаді: причини

Мобілізація. Фото з відкритих джерел

За його словами, відстрочку від мобілізації надають на 90 днів — на період дії указу про мобілізацію, потім документи потрібно буде поновити. "Відстрочка, надана, наприклад, 12 серпня, діє до 9 листопада. Тоді набуде чинності новий указ президента про продовження строку мобілізації, і чоловіки заново оформлюватимуть відстрочку, або вона продовжиться через єдиний державний реєстр", — пояснив він. При цьому зауважив, що військовозобов'язаним доведеться самостійно займатись цим процесом.

Щоб отримати відстрочку після того, як набуде чинності новий указ про мобілізацію, військовозобов'язаний має подати на розгляд комісії заяву у паперовому або ж електронному вигляді. Зокрема через додаток "Резерв+".

"У разі продовження строку мобілізації, перевірка підстав на відстрочку здійснюється за допомогою єдиного державного реєстру призовників та резервістів", — додав речник.

Якщо ж за допомогою реєстру не вдасться провести перевірку — ТЦК та СП повідомить військовозобов'язаному про необхідність надати відповідні документи.

При цьому заявку на відстрочку можна подати лише особисто.

Нагадаємо, що “Укрпошта” розіслала першу партію повісток військовозобов'язаним. Листи уже почали отримувати кияни. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повістки поштою отримають не всі. Кому не будуть відправляти листи з викликом до ТЦК та СП, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини