Головна Новини Суспільство права людини Стало відомо, кому не відправлятимуть повістки поштою
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кому не відправлятимуть повістки поштою

Які повістки отримуватимуть військовозобов'язані поштою

сьогодні, 10:03
Поділіться публікацією:

В Україні почали викликати військовозобов'язаних через повістки, відправлені поштою. Перші повістки уже отримують кияни. При цьому повістки рекомендованими листами отримають не всі. Про це заявив адвокат Юрій Танасійчук, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “Київ24”.

Стало відомо, кому не відправлятимуть повістки поштою

Ілюстративне фото

За його словами, повістки отримають відповідальні законослухняні громадяни України. “Ухилянти їх точно не отримують, особи, які перепливли Тису, або іншим чином, поза межами пунктів пропуску, перетнули державний кордон під час війни та покинули країну, теж їх не отримують. Отримують особи, які залишилися в Україні, які оновили дані, які вказали правдиві адреси”, — повідомив адвокат. 

Він припустив, що для багатьох з тих, хто оновив дані, у повістці буде запрошення на проходження військово-лікарської комісії, оскільки дані уже оновлені. “Сама процедура вручення повістки визначена законом. Вона зараз в абсолютно іншій редакції, ніж це було 2-3 роки тому. Спрощено її вручення, спрощено підписання. Мені, наприклад, приємно чути як громадянина України про цифровізацію цього процесу і представника командування, який говорить про аплікації та цифрове відстежування, де ж саме знаходиться повістка як наступний етап”, — зазначив Юрій Танасійчук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що “Укрпошта” уже розіслала перші повістки. Повідомляється, що таких повідомлень відправили 6000, а отримувачів обирали без участі ТЦК. Дізнатися детальніше про нову практику виклику військовозобов'язаних до ТЦК можна за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини