Головна Новини Суспільство права людини Відома доля двох громадян Росії, які проходять свідками у справі МН17
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома доля двох громадян Росії, які проходять свідками у справі МН17

Свідки з Росії три роки поспіль отримували відмову

25 грудня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Двоє громадян Російської Федерації, які змогли дати свідчення у справі про збитий на Донбасі у 2014 році літак, що виконував рейс МН17, отримали притулок у Нідерландах. У тій страшній трагедії загинуло 298 осіб, які представляли 17 країн.

Відома доля двох громадян Росії, які проходять свідками у справі МН17

МН17 - фото з відкритих джерел

Як повідомляє obozrevatel.com, ця новина з'явилася у п'ятницю, 24 грудня, у газеті "Volkskrant". Варто зазначити, що починаючи з 2016 року, ця пара отримала три відмови. Тоді їм почали погрожувати працівники російського ФСБ.

Історія пари Олени та Ігоря

Історію росіян Олени та Ігоря видання розповіло влітку 2020 року, для безпеки змінивши їх імена. Як з'ясували журналісти, пара стала випадковими свідками розмови про збиття літака.

Олена випадково почула розмову начальника Ігоря у його офісі. Той розмовляв з одним із членів своєї сім'ї. З розмови жінка здогадалася, що співрозмовник начальника перебував в Україні та обіймав високу посаду у штабі терористів "Л/ДНР". У розмові чоловіки обговорювали знищення літака. Йшлося також і про ракетну установку "Бук". Зокрема, про те, що бойовики "могли збити "Боїнг" із "Бука"".

Розмова відбулася у день трагедії. Пізніше з'ясувалося, що фірма, де працював Ігор, була прикриттям для російських найманців, які воювали на сході України.

У 2016 році Олені та Ігореві почали погрожувати співробітники спецслужб і вони вирішили залишити країну. Притулку вони попросили у Нідерландах, але довгий час їм відмовляли. Справа зрушила після того, як жінка погодилася свідчити в Гаазі на умовах анонімності.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що ЗМІ опублікували 10 кроків України щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини