Головна Новини Суспільство права людини Відключення скоро повернуться: скільки часу українці будуть без світла взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключення скоро повернуться: скільки часу українці будуть без світла взимку

За відсутності нових обстрілів енергетичних об'єктів відключення будуть нетривалими

сьогодні, 15:25
Поділіться публікацією:

В Україні суттєво холоднішає — уже найближчими днями очікуються заморозки майже на всій території країни. А з похолоданням прогнозовані обмеження електропостачання. Коли почнуть відключати світло побутовим споживачам, розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “Київ24”.

Відключення скоро повернуться: скільки часу українці будуть без світла взимку

Ілюстративне фото

Експерт зазначає, що Україна може пройти без обмежень електропостачання, за умови справності енергооб'єктів та відсутності нових атак Росії. “Якщо прибрати фактор атак, завдяки фантастичним темпам відновлення пошкодженої генерації, маємо шанс до температури близько 0 градусів проходити без обмежень споживачів. Це за умови справності енергооб’єктів та відсутності нових атак Росії”, — зазначив експерт.

Він зазначив, що на таке відновлення раніше потрібно було 7-8 місяців, за стандартами ЄС такі роботи потрібно 9-10 місяців. Олександр Харченко зазначив, що зараз “Укренерго” проводить відновлення за 1 місяць.

Водночас експерт наголосив, що взимку варто очікувати відключень від 4 до 6 годин на добу. “Звісно, коли погода буде холодніша, доведеться йти на певні обмеження, але вони (обмеження/відключення — ред.) не будуть апокаліптичні. 4-6 годин на добу будемо сприймати по-філософськи, переживемо”, — зауважив Олександр Харченко.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що станом на 4 жовтня дефіциту електроенергії в українській енергосистемі немає. Україна почала експортувати електроенергію. Коли продають світло за кордон, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини