Головна Новини Суспільство події Україна відновила експорт електроенергії: що відбувається в енергосистемі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відновила експорт електроенергії: що відбувається в енергосистемі

В енергосистемі працює вже 8 атомних енергоблоків, ще один виведуть в роботу

сьогодні, 17:30
Поділіться публікацією:

Станом на 4 жовтня дефіциту електроенергії в українській енергосистемі немає. Про це  розповів народний депутат України від партії “Слуга народу”, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “Київ24”.

Україна відновила експорт електроенергії: що відбувається в енергосистемі

Ілюстративне фото

Народний депутат зазначив, що Україна навіть відновила експорт електроенергії. “Ми можемо спостерігати, що наразі немає дефіцитів енергосистеми. Сьогодні в деякі денні та нічні години Україна навіть експортує невеликий обсяг”, — підсумував нардеп.

За його словами, “Енергоатом” отримав доручення від ставки Головнокомандувача, що розподільні підстанції на території атомних електростанцій треба убезпечити. Так “Енергоатом” готувався до зими.

Станом на сьогодні в енергосистемі працює вже 8 атомних енергоблоків. І за два тижні дев’ятий вийде в роботу.

Нагадаємо, що у разі припинення роботи будь-якої атомної електростанції виникне національна каскадна аварія (так званий блекаут). Після неї щонайменше 3-4 дні в принципі займе подати електроенергію в Україні. “Причому за добу вдасться подати електроенергію в режимі 1-2 години електрики, а днів за 4-5 буде йти мова про відновлення, наприклад, на 4-6 годин”, — розповів Олександр Харченко. Детальніше про загрози тотального блекауту читайте за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у 2025 році прогнозують підвищення тарифів на електроенергію. за два-три роки тариф на електроенергію може підвищитися до 8-9 гривень за кіловат. Детальніше про прогнози щодо вартості енергоресурсу можна дізнатися тут




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини