Головна Новини Суспільство права людини В Україні хочуть змінити правила вручення повістки: які планують нововведення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть змінити правила вручення повістки: які планують нововведення

Депутати планують затвердити нові правила вручення повістки

5 грудня 2023, 19:38 comments1022
Поділіться публікацією:








Верховна Рада планує внести зміни до закону про мобілізацію, дозволивши вручення повістки електронною поштою та рекомендованим листом. Про це розповів народний депутат від партії "Слуга народу", представник президента у ВРУ Федір Веніславський, повідомляє портал "Коментарі".

В Україні хочуть змінити правила вручення повістки: які планують нововведення

Рада хоче змінити правила вручення повістки. Фото з відкритих джерел

Парламентар розповів, що депутати планують прописати у проєкті закону не лише можливість працівниками ТЦК вручати повістку особисто під розпис, а й також за допомогою електронної пошти та рекомендованого листа.

"Повідомлення про надходження рекомендованого листа буде надходити у поштову скриньку, а вже сам лист із повісткою будуть видавати людині особисто в руки представники поштових служб. Це так звана публічна повістка", — розповів Федір Веніславський.

Крім того, за словами нардепа, у змінах до закону про мобілізацію будуть уточнення, що повістку можуть вручати не лише співробітники ТЦК, але й також органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники ТЦК не мають права вимагати у людей документи на вулиці та вручати повістки, розповів секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. Він зазначив, що поліція відсторонюється від курйозних випадків затримання осіб працівниками ТЦК заради мобілізації, щоб не потрапити в скандал. Костенко пояснив, що можна зрозуміти в цьому випадку поліцію, ТЦК, які мають плани щодо мобілізації, та людей, яких "незаконно намагаються притягнути" врученням повістки на вулиці. Нардеп анонсував, що до кінця року у співпраці з Міноборони, Генштабу ЗСУ буде створено законопроєкт, який розширить права ТЦК щодо мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

5 грудня 2023, 20:07

Засуньте повестки в жопу клоуну! Воевать должны военные, полицаи, прокурорские и судьи! Я этим пидорасам деньги плачу, чтоб они шли и воевали вместо меня! А я никому ничего не должен! Я вас пидоров содержу! Идите суки и воюйте, чтоб я сладко спал!

SS

5 грудня 2023, 20:01

Я вечером член помою, а с утра депутаты вместе с клоуном могут выстраиваться в очередь его полировать. Кто будет первым клоун или депутаты пусть между собой решают, но чтоб все эти пидоры зубы почистили!


Новини