Головна Новини Суспільство права людини В Івано-Франківську побільшало російської мови: як боротимуться з проблемою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Івано-Франківську побільшало російської мови: як боротимуться з проблемою

Мовний патруль з'явиться в Івано-Франківську

10 вересня 2024, 11:10 comments1602
Поділіться публікацією:

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків анонсував впровадження громадської ініціативи та пояснив необхідність її реалізації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію очільника міста Руслана Марцінківа.

В Івано-Франківську побільшало російської мови: як боротимуться з проблемою

За словами мера, в Івано-Франківську незабаром з’являться мовні інспектори.

Руслан Марцінків у зверненні до містян розповів про ситуацію в місті, а також повідомив про результати зустрічі з уповноваженим з прав державної мови Тарасом Кременем. Вони обговорили соціальні заходи, які планують реалізовувати в Івано-Франківську з метою захисту та популяризації української мови.

“Запровадимо громадську ініціативу: мовні інспектори. Бо, на жаль, російської мови побільшало в нашому місті, і це становить проблему, як для міста, так і для держави. Детальніше розповім згодом”, – анонсував мер.

Під відеозверненням мера міста містяни підтримали ініціативу і розповіли, що думають про переселенців зі сходу. 

“А що до мови у нашому місті, то 40 тис. осіб переселенців зі сходу, (більшість розмовляють … мовою раши). Особисто мене така поведінка переселенців вбиває, ні мови не хочуть вчити, ні воювати, поховалися тут у тилу і ще й права качають”, — написала Світлана Світлана.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці втомилися від телемарафону “Єдині новини”. Соціологічне опитування показало, що 51% опитаних вважають, що телемарафон втратив актуальність. При цьому більшість українців хочуть бачити онлайн-трансляції засідань Верховної Ради на телеканалі “Рада”. Детальніше про погляди українців щодо інформаційної ситуації читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини