Головна Новини Суспільство права людини В Індії створили словник зневажливих термінів на позначення жінок, які слід уникати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії створили словник зневажливих термінів на позначення жінок, які слід уникати

Верховний суд Індії оприлюднив список гендерно-стереотипних слів, яких слід уникати в документах.

20 серпня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Цього тижня Верховний суд Індії випустив словник "гендерно несправедливих термінів". Головна мета уникнути зневажливих термінів у заявах, наказах та інших юридичних документах. Словник також пропонує деякі альтернативи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

В Індії створили словник зневажливих термінів на позначення жінок, які слід уникати

В Індії створили список гендерно-стереотипних слів. Фото з відкритих джерел

Глосарій отримав назву "Посібник з боротьби з гендерними стереотипами" та пропонує не використовувати на заміну слову "жінка" таких термінів, як "розпусниця", "кар’єристка", "повія", "спокусниця" та "фатальна жінка".

"Опублікований у середу документ має на меті допомогти суддям і юридичній спільноті визначити, зрозуміти стереотипи щодо жінок і боротися з ними", — написав головний суддя Д. Й. Чандрачуд та додав, що таким чином юристи зможуть більш незалежно та неупереджено приймати судові рішення.

Посібник також спрямований на деякі поширені в індійському суспільстві гендерні стереотипи, зокрема, що домашні обов’язки повинні виконувати виключно жінки, а також, що вживання алкоголю чи куріння є нібито ознакою жінки для сексуальних стосунків з чоловіками.

Посібник містить рекомендації щодо заміни популярного в Індії слова "дражнити", що має сексуальні конотації на фразу "вуличні сексуальні домагання", а також використовувати терміни "потерпіла" та "жертва" в залежності від бажання особи називати її одним з цих термінів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні хочуть декриміналізувати порно: які зміни внесуть в закон.

Також "Коментарі" писали про шокуючий випадок у Боснії: чоловік у прямому ефірі застрелив колишню дружину. Жінки в Боснії вийшли на масштабні страйки через випадки фемініциду в країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини