Головна Новини Суспільство права людини Українців стрімко меншає: Україна лідер у рейтингу смертності
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців стрімко меншає: Україна лідер у рейтингу смертності

В Україні найвищий рівень смертності

13 вересня 2024, 10:26
Поділіться публікацією:

Україна посідає перше місце за рівнем смертності та останнє за рівнем народжуваності у світі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію рейтингу Central Intelligence Agency.

Українців стрімко меншає: Україна лідер у рейтингу смертності

Українці. Ілюстративне фото

За даними агенції, станом на 2024 рік смертність в Україні складає 18,6 на 1000 осіб, народжуваність – 6 на 1000. 

Українців стрімко меншає: Україна лідер у рейтингу смертності - фото 2

Друга за смертністю країна – Литва – має смертність на рівні 15,02 смертей на 1000 осіб. Третє місце посідає Сербія з показником 14,9 смерті на тисячу осіб.

Найменший рівень смертності – у Катарі з показником 1,4 смерті на 1000 осіб.

Нагадаємо, що за даними платформи Опендатабот, в Україні у першому півріччі 2024 року народилося 87 655 дітей – це на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас за цей період зафіксовано 250 972 смерті.

Сьогодні на одного новонародженого в Україні припадає троє померлих. У 2018–2020 роках цей показник складав двоє померлих на одну дитину.

До того ж українцям загрожує нова проблема. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні збільшується кількість випадків психічних розладів серед українців. У ВООЗ зазначають, що майже 10 мільйонів людей в Україні вже знаходяться в групі ризику. Значно посилити цю проблему може складна зима та третя річниця війни. Детальніше про дослідження ВООЗ можна дізнатися за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що основною причиною передчасної смертності серед українців залишаються серцево-судинні захворювання (ССЗ). Близько 64% летальних випадків у країні спричиняють інфаркти, інсульти, артеріальна гіпертензія та інші хвороби серця і судин спричиняють. Хто залишається найвразливішою групою читайте тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини