Головна Новини Суспільство права людини У НАЗК перевірили повідомлення про корупцію: результати моніторингу
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАЗК перевірили повідомлення про корупцію: результати моніторингу

Які повідомлення про корупцію найчастіше поширювали у соціальних мережах

10 вересня 2024, 16:32
Поділіться публікацією:

У серпні понад 40% повідомлень у соціальних мережах про корупцію та боротьбу з нею виявилися дезінформацією. Про це повідомили у Національному бюро з питань запобігання корупції, інформує портал "Коментарі".

У НАЗК перевірили повідомлення про корупцію: результати моніторингу

У НАЗК зазначили, що партнери з компанії Osavul на замовлення проєкту USAID “Трансформація комунікацій” (TCA) проводять щотижневий моніторинг медіаполя України ідентифікації та протидії дезінформаційним наративам.

“Предметом аналізу є повідомлення щодо тем корупції у сфері оборони, у судовій та правоохоронній системах, серед вищих політичних посадовців, під час мобілізації та в процесі відновлення України”, — йдеться у повідомленні.

Національне бюро вперше представило узагальнені результати моніторингу кампаній з дезінформації за серпень 2024 року. 

За період з 5 серпня по 1 вересня спеціалісти  109 тис. повідомлень, які з'явилися в українському сегменті соціальних мереж, зокрема Telegram, Facebook та X/Twitter. “Ці повідомлення отримали 144,5 млн переглядів, з яких 58,74 млн — це перегляди контенту, поширеного зловмисними акаунтами, які скомпрометували себе регулярною участю у скоординованих операціях впливу”, — пояснили за результатами моніторингу в НАЗК. 

В бюро уточнили, що частка дезінформації на корупційну тематику, розповсюдженої серед української аудиторії соцмереж, у серпні склала майже 41%. При цьому аналітики ідентифікували 608 джерел, які мають доведений зв’язок з російською державою.

У серпні, за даними НАЗК, у мережах частими були повідомлення про штучно створений колапс в енергетиці. Також обговорювали операцію у Курській області, називаючи її відволікаючим маневром від проблем корупції та мобілізації в Україні. Також просували наратив про неспроможність України перемогти у війні з РФ через масштабну корупцію. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці думають про телемарафон “Єдині новини”.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини