Головна Новини Суспільство права людини Туркменістан проводить "тест на цноту" в школах: оцінюють моральність підлітків
commentss НОВИНИ Всі новини

Туркменістан проводить "тест на цноту" в школах: оцінюють моральність підлітків

Поліція Туркменістану у супроводі гінекологів проводить рейди у яких намагається знайти школярів, що мали статевий акт.

13 лютого 2024, 13:15 comments5120
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Туркменістані в провінції Балканський велаят учнів середньої школи змусили пройти "тест на цноту". На думку місцевої влади він необхідний для перевірки моральності підлітків. Про це повідомляє туркменська служба "Радіо Свобода".

Туркменістан проводить "тест на цноту" в школах: оцінюють моральність підлітків

У Туркменістані проводять тест на цноту для школярок. Фото з відкритих джерел

Тест для учениць 9-11 класів проводиться без згоди батьків чи самих підлітків. Крім того, під час перевірок створюють спеціальні списки, школярів які не пройшли тест на цноту. 

"Список дівчат, у яких під час тестів виявлено, що вони мали статевий акт, переданий місцевому відділу поліції та Міністерству національної безпеки", – розповів один зі співробітників освіти в Туркменістані.

Інші працівники освіти розповіли, що поліція перевіряє мобільні телефони дівчат з відповідного списку, щоб знайти інформацію про можливих сексуальних партнерів.

"Це робиться для виявлення та притягнення до відповідальності людей, які мали інтимні стосунки з неповнолітніми", — пояснив представник місцевої поліції та додав, що в країні тривають масштабні перевірки.

Це вже не вперше у Туркменістані відбуваються подібні заходи, де авторитарний уряд намагається широко контролювати життя своїх громадян. У 2018 році поліція в супроводі гінекологів провела неоголошені перевірки в Дашогузькій провінції. Вони вилучали мобільні телефони у школярів на перевірку порнографічних матеріалів, а дівчат відправляли на тест на цноту в кабінет медсестри. Якщо виявлялось, що деякі дівчата не були незайманими, то їх батьків викликали до школи та ганьбили перед усіма.

Захисники з прав жінок засуджують такі тести на цноту та заявляють, що від подібної практики слід відмовитись. Медичні працівники підтверджують це, вказуючи, що тест часто є помилковим, оскільки дівоча пліва може бути пошкоджена різними способами, а не тільки під час статевого акту. Крім того, жінки народжуються без неї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Туркменістані хлопцям і дівчатам заборонили разом сидіти на лавках.

Також "Коментарі" писали про 10 кращих країн для життя жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини