Головна Новини Суспільство права людини Терорист, який вбив 77 людей подає в суд на Норвегію через порушення своїх прав людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Терорист, який вбив 77 людей подає в суд на Норвегію через порушення своїх прав людини

Норвезький убивця Андерс Брейвік звертається до суду через порушення його утримання у в'язниці.

8 січня 2024, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвежець Андерс Брейвік, який вчинив масову стрілянину на острові Утойя в 2011 році, звернувся до суду з проханням припинити його ізоляцію у в'язниці. У заяві адвоката терорист назвав це порушенням прав людини, що викликає у нього суїцидальні думки.

Терорист, який вбив 77 людей подає в суд на Норвегію через порушення своїх прав людини

Андерс Брейвік демонструє нацистське вітання в залі суду. Фото з відкритих джерел

У липні 2011 року сталась найбільша стрілянина в історії вчинена однією людиною. Андерс Брейвік напав на урядові будівлі в Осло, а потім відкрив вогонь по членах молодіжного крила Лейбористської партії на острові Утойя. В наслідок терористичних дій загинули 77 осіб. 

Тепер норвезький терорист хоче просити суд припинити його ізоляцію у в'язниці. Попри те, що сама в’язниця схожа на готельний номер. Брейвік перебуває в ізоляції у двоповерховому комплексі, але може користуватися спортзалом з тренажерами, кухнею, ванною, кімнатою з телевізором та Xbox. Однак норвежець подає до суду на уряд Норвегії, щоб просити суд припинити його ізоляцію у в'язниці, яка, на його думку, є порушенням прав людини.

Адвокат терориста Ойстайн Сторрвік стверджує, що більше 10 років ізоляції "без значних взаємодій" мали катастрофічний вплив на Брейвіка. За словами адвоката у Брейвіка "з’явились суїцидальні думки і він повинен використовувати антидепресант прозак, щоб перебувати в ув’язненні". Натомість адвокати Мін'юсту Норвегії вважають, що Брейвіка слід й надалі тримати від решти ув’язнених, адже він досі становить загрозу.

Це не перший раз, коли Брейвік подає до суду на Норвегію. У 2016 році він стверджував, що в його справі уряд порушує Європейську конвенцію з прав людини.

Нагадаємо, що Андерса Брейвіка засудили у Норвегії до максимального покарання – 21 рік ув’язнення. Однак після закінчення цього періоду терориста можуть продовжувати утримувати в Норвегії, якщо його вважатимуть небезпечним для суспільства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про чоловіка, який 5 років ховав тіло дружини в морозилці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини