Головна Новини Суспільство права людини Таліби в Афганістані ввели нові обмеження для жінок: заборонили їм говорити
commentss НОВИНИ Всі новини

Таліби в Афганістані ввели нові обмеження для жінок: заборонили їм говорити

Міністерство сприяння доброчесності та запобігання пороку в Афганістані ввело нові обмеження, які порушують права жінок.

сьогодні, 16:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

"Талібан" ввів чергові обмеження для жінок в Афганістані, заборонивши їм говорити одна з одною. Як повідомив міністр доброчесності талібів Халід Ханафі, жінкам тепер заборонено дозволяти іншим дорослим жінкам чути їхні голоси. Ця заборона доповнює список, який порушує права жінок та дедалі більше обмежує їх можливості для соціального та культурного життя у країні.

Таліби в Афганістані ввели нові обмеження для жінок: заборонили їм говорити

Таліби ввели обмеження, які порушують права жінок. Фото з відкритих джерел

Відповідно до нових правил, заборонено не тільки говорити на публіці, а й читати вголос Коран або промовляти Такбір — славослів'я Аллаху. Впровадження таких обмежень фактично позбавляє жінок можливості спілкуватися навіть у своїх домівках. У серпні таліби вже накладали схожі заборони, зокрема на розмови й спів для жінок на публіці.

Ці заходи отримали критику від міжнародних правозахисників та активісток за права жінок, які називають це проявом ширшої політики дискримінації. 

"Як жінки, які є єдиними годувальниками своїх сімей, мають купувати хліб, звертатися за медичною допомогою чи просто існувати, якщо їхні голоси заборонені? Ці накази обмежують жінок і роблять життя всіх нас виснажливим", — розповіла активістка за права жінок.

Нагадаємо, що після приходу до влади у 2021 році таліби ввели численні заборони для жінок: їм заборонено показувати обличчя, носити легкий одяг, здобувати освіту вище початкового рівня, а також навчатися та викладати в університетах. Крім того, афганським жінкам заборонили відвідувати парки, басейни та спортивні зали, перебувати поруч із чоловіками у громадському транспорті, а за звинувачення у подружній зраді передбачена смертна кара через забивання камінням.

Попри деякі контакти з талібами на міжнародній арені, уряд "Талібану" досі не визнала жодна країна у світі через порушення прав людини та боротьби з тероризмом і наркотрафіком. Однак, Росія розглядає можливість виключення "Талібану" зі списку терористичних організацій, а також приймала талібів у Москві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін назвав терористів з "Талібану" союзниками Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що в Туркменістані проводять "тест на цноту" в школах. Так вони оцінюють моральність підлітків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://amu.tv/133207/

Новини