Головна Новини Суспільство права людини Українські студенти іноземних вишів не зможуть перетинати кордон, рішення остаточне
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські студенти іноземних вишів не зможуть перетинати кордон, рішення остаточне

Студентам заборонили виїзд за кордон на навчання.

22 вересня 2022, 15:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські студенти чоловіки, які мали змогу навчатись за кордоном не зможуть покинути Україну під час воєнного стану. Про це повідомляє видання LIGA.Life з посиланням на речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Українські студенти іноземних вишів не зможуть перетинати кордон, рішення остаточне

Студенти іноземних вишів не зможуть перетинати кордон. Фото з відкритих джерел

За словами Демченка українське керівництво прийняло рішення скасувати можливість перетинати кордон для чоловіків студентів іноземних вишів через значну кількість підроблених та недійсних документів.

За словами речника ДПСУ раніше, до 14 вересня студенти могли без перешкодно виїхати з України, але за останні два місяці літа було виявлено понад 600 підроблених документів у громадян, які хотіли покинути країну. Саме тому керівництво країни прийняло рішення заборонити виїзд цій категорії громадян України.

Також Андрій Демченко додав, що згідно Постанови уряду від 27 січня 1995 р. № 57 українські чоловіки студенти іноземних закладів навчання не є в категорії тих, хто може перетинати український кордон та залишати державу під час оголошеного воєнного стану.

Ця ситуація може бути змінена закінченням воєнного стану, або  змінами до відповідної постанови, наголосив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв, що в Верховній Раді зареєстрували зміни до перетину кордону. Якщо зміни будуть прийняті українські чоловіки зможуть перетинати кордон, але доведеться платити. За умовами нової  постанови доведеться кожного місяця сплачувати 13 тис. гривень. 

Також "Коментарі" повідомляли про категорію українців, яким дозволено виїзд за кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини