Головна Новини Суспільство права людини Sky News: у Херсоні виявили 20 місць катувань. Відомо, ким фінансувались
commentss НОВИНИ Всі новини

Sky News: у Херсоні виявили 20 місць катувань. Відомо, ким фінансувались

Правозахисник, який дослідив катівні стверджує, що існує багато доказів, що ці ізолятори фінансувались Росією.

2 березня 2023, 12:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В українському деокупованому місті Херсон виявили близько 20 російських катівень, які ймовірно отримували фінансування від державних центрів РФ. Там піддавали тортурам військових, журналістів, волонтерів та інших незгодних з російським режимом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Sky News: у Херсоні виявили 20 місць катувань. Відомо, ким фінансувались

Місця катувань. Фото з відкритих джерел

Один з керівників компанії, яка займається розслідуваннями порушень міжнародного права людини Global Rights Compliance Вейн Джордаш Кей Сі повідомив, що у Херсоні виявили близько 20 центрів катування. Наразі правозахисники ретельно дослідили два ізолятори.

"Те, що ми бачимо, — це жорстока система затримань, коли сотні людей зникли безвісти та були піддані тортурам", — говорить Джордаш.

За словами правозахисника щонайменше 400 людей вважаються зниклими, а сотні ймовірно були закатовані та вбиті. На думку Джордаша досліджені катівні є лише "невеликою частиною загального злочинного плану", який розкривають у Херсоні.

"Це фактично була система, яка була розроблена, щоб усунути будь-який опір загальному злочинному плану", — запевняє Джордаш та додає, що існує багато доказів, які свідчать про фінансування цих місць з боку Росії.

Юрист повідомив, що місця де катували українців вдалось виявити за допомогою тих, кому пощастило втекти з російських ізоляторів.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що військовий аналітик прогнозує, похмуре майбутнє для Росії після поразки у війні. На думку експерта Китай використає Росію як заправку, а потім викине на звалище.

Також "Коментарі" писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив тверду заяву про російський імперіалізм Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини