Головна Новини Суспільство права людини Понад 6 мільйонів українців не пустять за кордон: кого стосуються санкції (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 6 мільйонів українців не пустять за кордон: кого стосуються санкції (ФОТО)

Кількість боргів українців зросла майже на 30% за рік

3 лютого 2022, 16:45
Поділіться публікацією:

Згідно чинного законодавства, ті українці, хто потрапили до Єдиного реєстру боржників, не мають права виїжджати за межі України. Як стало відомо, нині лише за "комуналку" громадяни боргують понад 72,7 млрд гривень. Про це йдеться на сайті Опендатабот, передає портал "Коментарі".

Понад 6 мільйонів українців не пустять за кордон: кого стосуються санкції (ФОТО)

Кого не пускають за кордон через борг. Фото з відкритих джерел

Лише за минулий рік боргів у реєстрі побільшало на 29%. У борги залізли ще 1,5 мільйони українців. Найчастішими причинами потрапляння у цей реєстр боржників у 2021 році були: не виплата кредитів, борги перед організаціями та компаніями, заборгованість за комунальні послуги та прострочені штрафи (найчастіше за порушення правил дорожнього руху). 

Що стосується боргів за комуналку, то найбільше українці винні за послугу газопостачання — 29,2 млрд грн, ще 23,3 млрд грн за теплопостачання та гарячу воду, 6,4 млрд грн — за водопостачання і 6,9 млрд грн — за електроенергію. Разом за всі види комуналки, в тому числі і квартплату, українці за рік не доплатили 72,7 мільярди гривень.

"Потрапляння до реєстру може накласти на боржника ряд обмежень, зокрема: заборона на виїзд з країни; блокування грошей на рахунках в банках та заборона відкривати нові рахунки; заборона на продаж і покупку авто та нерухомості; стягнення заборгованості з усіх офіційних доходів", — повідомляють на сайті. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про збільшення мінімального розміру аліментів26 січня народні депутати проголосували за законопроект №3881 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)". Закон передбачає, що в статті 272 Сімейного кодексу буде вказано, що "сукупний розмір аліментів не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку".

Понад 6 мільйонів українців не пустять за кордон: кого стосуються санкції (ФОТО) - фото 2

Понад 6 мільйонів українців не пустять за кордон: кого стосуються санкції (ФОТО) - фото 3

Читайте також: Що буде із цінами на соціальні продукти в Україні, — експерт озвучила прогноз






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини