Головна Новини Суспільство події Аліменти з батьків та родичів: скільки платитимуть українці на дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Аліменти з батьків та родичів: скільки платитимуть українці на дітей

Аліменти на дітей стягуватимуть з батьків та родичів

26 січня 2022, 16:15
Поділіться публікацією:

Аліменти з батьків та родичів: скільки платитимуть українці на дітей

В Україні встановили розмір аліментів, фото з відкритих джерел

26 січня народні депутати проголосували за законопроект №3881 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)". "За" віддали свої голоси 299 нардепів. Про це повідомляють в прес-службі партії "Слуга народу".

Закон передбачає, що в статті 272 Сімейного кодексу буде вказано, що "сукупний розмір аліментів не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку".

Тобто тепер члени родини або родичі батька чи матері дитини, яких суд зобов'язав виплачувати аліменти на її утримання, повинні платити половину від суми прожиткового мінімуму, а на 30%, як раніше.

За словами співавтора закону депутата Володимира Ватраса, норма, що діяла  з 2017 року про розмір аліментів на дитину в сумі 30% неправильна.

Наразі прожитковий мінімум для дітей до шести років становить — 2100. Тож платники аліментів мають давати на дитину не менше 1050 грн. З 1 липня мінімум зросте на 100 грн, з грудня  — на 72 грн. Отже, до кінця року сума аліментів на дитину віком до шести років не може становити менше ніж 1136 грн.

Прожитковий мінімум для дитини віком від 6 до 18 років складає зараз 2618 грн (розмір аліментів має бути не менше ніж 1309 грн), з 1 липня — 2744 грн та 1372 грн відповідно, з 1 грудня — 2833 грн та 1416 грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, де дізнатися, чи нарахована вам субсидія й яка її сума. А також коли завершиться період її виплати та куди звертатися в разі, якщо виникли запитання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини