Головна Новини Суспільство права людини Ощабанк програв Росії у Європейському суді: подробиці справи
commentss НОВИНИ Всі новини

Ощабанк програв Росії у Європейському суді: подробиці справи

Боротьбу із російським урядом за кримське майно Ощадбанк веде із 2017 року

30 березня 2021, 20:39
Поділіться публікацією:

Чергове судове рішення Паризького апеляційного суду, пов’язане із анексованим Кримом, завершилося поразкою українського Ощадбанку. Судді раптом підтримали Росію, яка заперечує незаконність переходу активів Ощадбанку у свою власність. Про інцидент інформує "Європейська правда" із посиланням на профільне видання IA Reporter.

Ощабанк програв Росії у Європейському суді: подробиці справи

Росія виграла апеляцію проти Ощадбанку. Фото з відкритих джерел

Відповідне рішення паризького суду датоване 30 березня. Цим документом скасовується попередній успіх Ощадбанку в інвестиційному арбітражі, де установа намагалася протистояти Росії.

Цікаво, що попереднє рішення арбітражного трибуналу все у тому ж Парижі було ухвалене ще в листопаді 2018 року (через понад півтора року після першого слухання, — ред.). Тоді Ощадбанк мав отримати відповідну компенсацію розміром 1,1 млрд доларів (із відсотками). Саме таких збитків установа зазначала після анексії Кримського півострова Росією та експропріації наявних у місцевих відділеннях (і на рахунках) коштів.

Зазначається, що під час розгляду апеляції судді погодилися з деякими твердженнями росіян. Головним моментом стало посилання на невідповідний договір про захист інвестицій, яким послуговувався Ощадбанк під час судової справи. Після детальної роботи росіяни знайшли "лазівку" у документах: дія договору поширюється на українські інвестиції лише від 1 січня 1992 року. Ощадбанк же відкрив свої представництва в АРК відразу після проголошення Україною незалежності.

Додатково повідомляється, що це рішення може бути оскаржене. Цього разу — вже в касаційному суді.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Петро Порошенко звернувся до суду. До чого тут Міністерство внутрішніх справ України та чого саме вимагає експрезидент, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі повідомлялося про те, чому новий суддя Конституційного суду незадоволений власною заробітною платою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

1 квітня 2021, 08:41

Как пришло, так и ушло! И по делу.


Новини