Головна Новини Суспільство права людини Нові умови вручення повісток, відправлених поштою: що змінив Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові умови вручення повісток, відправлених поштою: що змінив Кабмін

Як працівники пошти мають вручати листи з повістками

сьогодні, 15:40
Поділіться публікацією:

“Укрпошта” уже почала масово розсилати повістки військовозобов'язаним. Першу партію повісток поштовий оператор відправив у вересні. Централізований обмін повістками в електронному вигляді вперше відбувся у вівторок, 17 вересня. З усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів “Укрпошти”. Перші повістки отримали мешканці Києва та Івано-Франківської області. Кабмін ухвалив постанову, якою врегулював процедуру повернення повістки у разі її неотримання адресатом, повідомляє портал “Коментарі”. 

Нові умови вручення повісток, відправлених поштою: що змінив Кабмін

Ілюстративне фото

У постанові значиться, що поштар зобов'язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату. Якщо одержувача за вказаною на листі адресою немає, то  працівник пошти має поінформувати його за наявним номером телефону та/або вкладає в абонентську поштову скриньку повідомлення про надходження листа з позначкою “Повістка ТЦК”.

“Якщо протягом 3 робочих днів після інформування поштою адресат не з'явився для отримання листа, працівник пошти робить відмітку “адресат відсутній за вказаною адресою” і не пізніше наступного робочого дня повертає лист відправнику”, — передбачено постановою.

У разі вручення поштового відправлення з позначкою “вручити особисто”, внутрішнього рекомендованого листа з позначкою “Повістка ТЦК” адресат підтверджує такий факт своїм підписом, зазначає прізвище та ініціали. У разі відмови працівник пошти робить відмітку “Адресат відмовився” і не пізніше наступного робочого дня повертає його відправнику.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, Кому не відправлятимуть повістки поштою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини