Головна Новини Суспільство права людини Норма чи відхилення: як українці ставляться до ЛГБТ — відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Норма чи відхилення: як українці ставляться до ЛГБТ — відео

Кореспондентка порталу «Коментарі» довідалася, як наші співвітчизники ставляться до гомосексуальних стосунків

18 червня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:








Одностатеві шлюби і взагалі стосунки вже багато років є досить дискусійним питанням у багатьох країнах. Україна — не виняток, хоча проявів толерантності до ЛГБТ-спільноти останнім часом явно побільшало. Кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Рада поцікавилася у киян, як вони ставляться до гомосексуалів.

Норма чи відхилення: як українці ставляться до ЛГБТ — відео

Респонденти вважають, що українці — доволі толерантна нація. Фото: Reuters

Проаналізувавши більше десятка розмов з українцями, можна зробити передчасний висновок про те, що в нашій країні практично відсутня гомофобія. Дуже багато респондентів відзначили, що одностатеві відносини мають право на існування, а легалізація одностатевих шлюбів в Україні допоможе представникам ЛГБТ-спільноти відчути себе спокійніше, вільніше і щасливіше.

Також частина людей підтримує думку про те, що гомосексуальні партнери можуть бути такими ж хорошими батьками, як і гетеросексуальна пара, а то й кращими.

Із категоричним неприйняттям ЛГБТ-відносин наша кореспондентка зіткнулася лише тричі. Всі три інтерв'юйованих були чоловіками. Один із них впевнений, що гомосексуальність веде до вимирання людства, другий — називає її психічною хворобою, а третій — вважає ЛГБТ трендом.

При цьому на запитання кореспондентки про те, чому чоловіки часто більш схильні до розуміння лесбіянок, а не геїв, один із респондентів видав вельми цікаве припущення:

"Це, напевно, тому, що у всіх є така тенденція — порівнювати себе. Коли хтось бачить двох чоловіків, то він відразу себе представляє на цьому місці, і це неприємно. А так як нас тягне до протилежної статі, то дві жінки — це не так огидно, як два чоловіки разом".

Більшість опитаних кажуть, що нейтрально ставляться до одностатевих зв'язків, бо у всіх повинна бути можливість зробити свій вибір.

Однак навіть у тих, хто, здавалося б, спокійно або навіть практично позитивно відгукується про ЛГБТ, можна помітити легкий відтінок гомофобії. У декого помітно вельми зневажливий тон під час розмови на цю тему, а хтось не забуває відзначити, що залишається толерантним рівно до того моменту, поки представники його ж статі не спробують проявити до нього уваги.

Якщо розділяти гендерно, то більш позитивно до гомосексуалів ставляться представниці жіночої статі. Є і чоловіки, які не мають нічого проти ЛГБТ, проте все ж саме серед них найбільше противників таких стосунків. При цьому дехто із чоловіків-респондентів, говорячи про гомосексуальність, не обходиться без вельми сексистських висловлювань відносно жінок.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що не так давно ще одна з країн Євросоюзу вирішила узаконити одностатеві партнерства. Права жителів якої держави хочуть розширити, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що ЛГБТ-українці отримали дозвіл на участь в одній із раніше заборонених для них медичних процедур. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

21 червня 2021, 17:28

Толерантное отношение к пидорасам в новостях идет от власти, где через одного что не пассивный, то активный пидорас! Других в украдинской власти нет!))) А отношение к пидорасам, такое же как к украинской власти, вешать сучар!

ККК

20 червня 2021, 08:28

Каждого выявленного пидараса на зону. Там им будут рады)) Но власть своих прикрывает)))


Новини