Головна Новини Суспільство права людини Неякісні речі для військових: у Міноборони повідомили, скільки товарів повернули постачальникам
commentss НОВИНИ Всі новини

Неякісні речі для військових: у Міноборони повідомили, скільки товарів повернули постачальникам

Закупівлі для військових: у 2024 році Міноборони повернуло постачальникам 1,8 млн одиниць товарів

11 вересня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Міноборони отримало неякісне майно на понад 550 млн грн. У міністерстві повідомили, що лише у серпні 2024 року постачальникам для усунення недоліків майже 230 тисяч одиниць товару, який не відповідав вимогам, повідомляє портал "Коментарі".

Неякісні речі для військових: у Міноборони повідомили, скільки товарів повернули постачальникам

“Отримане речове майно не було поставлено до Збройних сил України у зв’язку з його невідповідністю, що виявили на етапі технічного огляду товару за якістю”, — уточнили у міністерстві.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир пояснив, що у зв'язку зі змінами в наказі Міноборони № 375 почали проводити технічний огляд товару на Об’єднаних центрах забезпечення Командування сил логістики. До введення змін такий огляд відбувався га підприємствах постачальника. 

У результаті перевірок вдалося зменшити ризик підміни постачальником речового майна, технічний огляд якого було здійснено безпосередньо на підприємствах.

Юрій Джигир розповів, що міністерство за чинними контрактами у серпні отримало від постачальників понад 1,5 млн одиниць речового майна. Загальна сума товарів становила 1,6 млрд грн. Речове майно постачали за 84 державними контрактами.

Центральне управління контролю якості Міністерства оборони України усього з початку 2024 року отримало понад 16 млн одиниць речового майна. Вартість поставок становила 11,9 млрд грн. При цьому оборонне відомство повернуло постачальникам 1,8 млн одиниць товарів на суму 1,6 млрд грн для усунення виявлених невідповідностей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ отримають новий дрон українського виробництва. Детальніше про новий безпілотник читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини