Головна Новини Суспільство права людини На відомій картині Ботічеллі знайшли чернетку іншої роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

На відомій картині Ботічеллі знайшли чернетку іншої роботи

27 січня картину належить виставити на аукціон Сотбіз у Нью-Йорку

14 січня 2022, 06:05
Поділіться публікацією:

На картині італійського художника Сандро Боттічеллі "Чоловік скорботи", яку планують виставити на аукціоні наприкінці січня, знайшли приховане зображення Мадонни та Ісуса за шаром фарби. Про це повідомляє CNN. Малюнок знайшли за допомогою інфрачервоного світла.

На відомій картині Ботічеллі знайшли чернетку іншої роботи

Муж скорбот - фото з відкритих джерел

Старший віце-президент аукціону та директор відділу картин старих майстрів Кріс Апостл, вважає, що деталі малюнка дають зрозуміти, що це може бути чернетка картини "Діва ніжності" (один з основних типів зображення Богоматері). Як пояснює Апостл, панель була дорогим матеріалом, тому 55-річний художник, закинувши цей малюнок як чернетка, вирішив, перевернувши панель, зобразити на ній інший сюжет. Крім цього, інфрачервоні зображення показують, як Боттічеллі змінював картину. 27 січня картину належить виставити на аукціон Сотбіз у Нью-Йорку зі стартовою ціною 40 мільйонів доларів. До цього вона тривалий час перебувала у приватній колекції.

Довідка. "Чоловік скорбот" — портрет Христа з терновим вінцем і ангелами, що летять, оточують голову, створюючи німб. Наприкінці XV — початку XVI століття Боттічеллі глибоко поринув у віру, що не могло не позначитися на його творчості. Якщо він писав світські сюжети, зображуючи переважно флорентійську знать, то його творчості стали з'являтися релігійні мотиви. Особливу цінність картині надає і той факт, що відомо лише три портрети Боттічеллі пізнього періоду. Експерти кажуть, що це найбільш реалістичне зображення Христа, яке символізує його страждання та смерть.

Нагадаємо, в світі найбільше полотно картина була продана на аукціоні в Дубаї майже 228 мільйонів дирхамів (62 мільйонів доларів), що зробило його одним з найдорожчих творів мистецтва  колинебудь проданих з молотка. Картина під назвою "Подорож людства" площею понад 1,5 тис. кв. м, що еквівалентно за розмірами приблизно чотирма баскетбольними майданчиками. Робота була створена британським художником Сашком Джафрі для того, щоб зібрати гроші для дітей, які постраждали від пандемії COVID-19. Розрізавши роботу на 70 частин, спочатку планували продати панелі окремо, сподіваючись отримати в сукупності 30 млн дол. Але на благодійному аукціоні в понеділок дубайський бізнесмен Андре Абдун запропонував більш ніж удвічі більше, щоб купити їх усі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини