Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Найбільша у світі картина на полотні продана за рекордну суму на благодійному аукціоні в Дубаї
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільша у світі картина на полотні продана за рекордну суму на благодійному аукціоні в Дубаї

Гроші від продажу картини направлять на благодійність

29 березня 2021, 00:29
Поділіться публікацією:

Найбільша у світі картина на полотні була продана на дубайському аукціоні майже за 228 млн дирхамів (62 млн дол.), Що поставило її в число найдорожчих творів мистецтва, коли-небудь йшли з молотка. Про це пише CNN.

Найбільша у світі картина на полотні продана за рекордну суму на благодійному аукціоні в Дубаї

Фото: CNN

Картина під назвою "Подорож людства", площею понад 1,5 тис. кв. м, що еквівалентно за розмірами приблизно чотирьом баскетбольним майданчикам.

Робота була створена британським художником Сашею Джафрі для того, щоб зібрати гроші для дітей, які постраждали від пандемії COVID -19.

Розрізавши роботу на 70 частин, спочатку планували продати панелі окремо в надії отримати в сукупності 30 млн дол. Але на благодійному аукціоні в понеділок дубайський бізнесмен Андре Абдун запропонував більш ніж удвічі більше, щоб купити їх усі.

Продаж ставить ім'я Джафрі в число найдорожчих сучасних художників у світі. 62 млн дол., Зібрані "Подорожжю людства", були побиті на аукціоні тільки роботами Джефа Кунса, Девіда Хокні та цифрового художника Біпла, чий NFT образ "Кожен день: Перші 5000 днів" були продані через Christie's більш ніж за 69 млн дол. на початку цього місяця.

В рамках ініціативи Jafri Humanity Inspired initiative виручені від аукціону кошти будуть передані ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО, Глобальному фонду подарунків і Dubai Cares для програм, пов'язаних з освітою дітей, охороною здоров'я, санітарією і цифровим підключенням. У прес-релізі, опублікованому Dubai Cares, Джафрі описав цей продаж як момент для людства.

Це витвір мистецтва занесено в Книгу Рекордів Гіннеса як найбільша художнє полотно у світі. Воно було створено в бальному залі готелю Atlantis The Palm в Дубаї, де базувався Джафрі, коли минулого року Об'єднані Арабські Емірати ввели обмежувальні заходи для боротьби з поширенням COVID -19.

На завершення картини пішло сім місяців, і вона була написана абстрактним пензлем і крапельним живописом ц стилі, який Джафр називає "магічним реалізмом".

Раніше "Коментарі" писали, що у світі вперше продадуть картину, намальовану роботом Софією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини