Головна Новини Суспільство права людини Мобілізацію значно посилять: чи будуть працівники ТЦК проникати в житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізацію значно посилять: чи будуть працівники ТЦК проникати в житло

Раптові перевірки та блокпости: як ТЦК посилюватимуть мобілізаційні заходи

сьогодні, 17:52
Поділіться публікацією:

В Україні посилюють мобілізацію - заходи оповіщення подекуди виходять за межі закону. Як це сталося у Харкові. Чи будуть працівники ТЦК проникати в житло з метою примусового доставлення військовозобов'язаних до центрів комплектування, розповів військовий експерт Владислав Селезньов. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “ТСН”.

Мобілізацію значно посилять: чи будуть працівники ТЦК проникати в житло

Ілюстративне фото

В соцмережах українці цікавляться, чи будуть працівники ТЦК, в межах посилення мобілізації, заходити до приватного житла без згоди власника та проводити в помешканні оповіщення.

Селезньов зазначив, що українським законодавством визначено, за яких умов зокрема представники правоохоронних органів мають право заходити до приватного житла. ”Я думаю, що в цьому серйозних зрушень не буде, діятиме та ж сама схема: блокпопости, перевірка документів, раптові перевірки будь-де. Відповідно до законодавства, немає чітко визначених місць, де може проводитись оповіщення. Але для проникнення у житло повинні бути відповідні підстави, санкції судів. Я не думаю, що якийсь безлад буде відбуватись в цьому питанні", — зазначив він. 

Також наголосив, що приблизна кількість мобілізаційного потенціалу України відповідно до відкритих джерел — це близько 5 млн громадян. За його словами, призвати умовно кожного десятого, застосовуючи заходи оповіщення, реально. Однак, тут виникатимуть серйозні проблеми. По-перше, місткість навчальних центрів не дозволяє пропускати таку кількість мобілізованих. Їх фізично не буде де розміщувати та готувати. По-друге: брак техніки, озброєння та забезпечення для такої кількості мобілізованих.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Чернігівській області посилять мобілізаційні заходи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини