Головна Новини Суспільство права людини Мін’юст дав пояснення, кому в Україні заборонено одружуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Мін’юст дав пояснення, кому в Україні заборонено одружуватися

У Мін’юсті оприлюднили законодавчі норми, які забороняють вступати у шлюб в Україні

5 січня 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

У Міністерстві юстиції України уточнили інформацію про шлюбний вік. У відомстві нагадали, що одружуватись можуть громадяни України з досягненням повноліття (тобто 18 років). Раніше, з 16 років, одружуватись можна лише після рішення суду. Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту, передає портал "Коментарі".

Мін’юст дав пояснення, кому в Україні заборонено одружуватися

Кому в Україні не можна одружуватися. Фото з відкритих джерел

"За заявою особи, яка досягла 16 років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам," — наголошують у міністерстві. 

Також у Мін’юсті нагадують, що  укладати шлюб не можуть родичі.

"Не менш важливою умовою при одруженні є встановлення родинного споріднення. Стаття 26 Сімейного кодексу чітко встановлює коло осіб, які не можуть перебувати у шлюбі між собою: особи, які є родичами прямої лінії споріднення; рідні брат і сестра та неповнорідні брат і сестра (які мають спільного батька або матір). Також це стосується і таких родичів, як двоюрідні брат та сестра, рідні тітка, дядько та племінник, племінниця. Не можуть одружитися усиновлювач та усиновлена ним дитина, шлюб може бути укладений лише у одному винятку  — коли буде зареєстровано скасування усиновлення," — доповнюють у міністерстві юстиції.

Також юристи уточнюють, що за рішенням суду може бути надане право на шлюб між рідною дитиною усиновлювача та усиновленою ним дитиною, а також між дітьми, які були усиновлені ним.

Нагадуємо, що українське законодавство гарантує, що шлюб в Україні ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини