Головна Новини Суспільство права людини Майже 200 порушень при відключенні світла споживачам: в Україні перевірили обленерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 200 порушень при відключенні світла споживачам: в Україні перевірили обленерго

Найменше претензій до АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Харківобленерго» та ПрАТ «Кіровоградобленерго».

22 грудня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

За підсумками першого етапу позапланових перевірок операторів системи розподілу в областях зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики. Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів. Найпоширеніші з них:

Майже 200 порушень при відключенні світла споживачам: в Україні перевірили обленерго

Фото: https://pixabay.com/

•    порушення тривалості перерв між графіками відключення споживачів від електроенергії;

•    застосування стабілізаційних графіків, непередбачених чинним законодавством;

•    відсутність у графіках планових відключень об’єктів, що не входять до переліку критичної інфраструктури;

•    недотримання тривалості відключення;

• відсутність погодженого з органами місцевого самоврядування списку підприємств, які входять до переліку критичної інфраструктури.


Лідерами "антирейтингу" щодо виявлених порушень є ПрАТ "Волиньобленерго", ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", АТ "Полтаваобленерго", ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", ВАТ "Тернопільобленерго" та ВАТ "Чернігівобленерго".


Разом з тим найменше порушень зафіксовано в АТ "Прикарпаттяобленерго", АТ "Харківобленерго" та ПрАТ "Кіровоградобленерго".


Згідно з повідомленням, на операторів системи розподілу складені відповідні акти щодо порушень. Порушення мають бути усунені до кінця поточного року. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що перевірки операторів мають відбуватися постійно доки триватиме воєнний стан.


“Коментарі” писали, що з січня кожен повнолітній громадянин України зможе безплатно отримати п’ять світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. Це дуже суттєва економія. Для порівняння: заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини