Головна Новини Суспільство права людини Кулеба обурений пропозицією Зеленського нести гроші в інтернати: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба обурений пропозицією Зеленського нести гроші в інтернати: яка причина

Колишній дитячий омбудсмен Микола Кулеба розкритикував ініціативу президента України, який закликав українців замість привітання з днем народження - надіслати гроші в інтернати

27 січня 2022, 10:30 comments1725
Поділіться публікацією:

У день народження Володимира Зеленського, 25 січня, його речник повідомив про прохання президента "не робити йому подарунки, а  перерахувати гроші благодійним організаціям, зокрема українським дитячим будинкам та лікарням".  Цю ініціативу розкритикував колишній Уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба (його Зеленський звільнив з цієї посади у 2021 році). За словами Кулеби, діти в інтернатах потребують не грошей, а зміни системи. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі".

Кулеба обурений пропозицією Зеленського нести гроші в інтернати: яка причина

Микола Кулеба. Фото з Facebook

На сторінці колишнього Уповноваженого президента з прав дітей Миколи Кулеби з’явилось відеозвернення, у якому він попросив не підтримувати інтернатні заклади фінансово, а працювати у напрямку їх реформи. За його словами, інтернати -  це неправильна практика, яку у всьому світі вважають місцем не свободи дитини.  А тому їх потрібно реформувати, аби діти виховувались у сім’ях. А для цього потрібні докорінні державні зміни. Кулеба звернувся до  Зеленського з закликом про те, що президент країни мав би про це дбати в першу чергу.

"Звісно хочу привітати Вас з Днем народження, пане президент, але мене дуже обурює, що політик такого рівня може з таким звертатись. Невже ви думаєте, що дитина може бути щасливою в інтернатному закладі, скільки б ви туди грошей не перерахували? Ще рік тому ви мені казали, що треба закривати інтернати і я з Вами погоджувався, що це не є нормально для будь-якої європейської держави", — наголосив Кулеба.

Він додав, що на сьогодні держава виділяє на інтернатні заклади майже 13 мільярдів гривень на рік. Але більшість цих коштів ідуть на утримання приміщень та персоналу закладів. На його думку, ці гроші варто спрямувати на державні програми, які будуть підтримувати ті родини, які опинились в обставинах, що не дають їм змоги повноцінно виховувати дітей. Або ж на прийомні родини, де дітям забезпечать краще виховання, аніж в інтернатах.

"Дитина в інтернаті ніколи не буде почувати себе захищеною, гідною і відчувати, що її хтось там любить. Це безжалісна державницька система", — додав Кулеба. 

Читайте також: Дистанційне в школах та вишах: МОН рекомендувало змінити форму занять




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини